Dorpshuis Badhoevedorp geopend


Publicatiedatum:
vrijdag 27-05-2016
Een paar honderd mensen vieren vrijdag 27 mei de opening van het nieuwe dorpshuis Badhoevedorp. Maarten Askamp , directeur van Maatvast, noemde het dorpshuis het mooiste van Noord-Holland. Wethouder Marjolein Steffens-van de Water wenst Badhoevedorp het bruisende hart dat het verdient.
Beiden riepen Badhoevedorpers op zich te melden als vrijwilliger zodat het nieuwe dorpshuis langer en vaker open kan blijven.

Het nieuwe dorpshuis aan de Snelliuslaan 35 is een plek voor alle Badhoevedorpers, met ruimte voor jong en oud. Het feest in het nieuwe dorpshuis begon vrijdag 27 mei begon met de officiele opening door wethouder Marjolein Steffens-van de Water. Vervolgens was er een open huis met receptie met
hapjes en drankjes, rondleidingen door het gebouw, muziek en demonstraties van gebruikers. De dag sluit af met een feestavond met muziek van de band Time Travellers.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water sprak bij die gelegenheid de volgende speech uit:


"Dames en heren,

Welkom bij het nieuwe dorpshuis Badhoevedorp op deze mooie dag. Een mooie dag voor de Badhoevedorpers. Voor u dus. Een mooie dag voor de beheerders van Maatvast. En zelf, als wethouder verantwoordelijk voor onder meer maatschappelijk vastgoed en participatie, ook een hoogtepunt.



Het dorpshuis is een multifunctioneel centrum voor jong en oud. Bedoeld dus voor alle Badhoevedorpers. Het is een goed gebruikte en zeer gewenste voorziening voor het hele dorp. Uw dorp dat door de omlegging van de A9 een nieuwe toekomst tegemoet gaat. En dit dorpshuis past daarbij.


* Het ligt ook op een prima plek, zeker als de A9 eenmaal is omgelegd want dan ligt het ook open naar de kant van het huidige traject. Het ligt dus in een omgeving die weliswaar verandert maar wel groen blijft.



Dames en heren, ik vind het een plaatje

Het past op een ansichtkaart

De ontvanger van een ansicht

Met het dorpshuis Badhoevedorp erop

Denkt dat je op vakantie bent

Of het er in elk geval goed van neemt


* De keuze voor het ontwerp van het gebouw en voor de architect is gemaakt door Badhoevedorpers zelf: de uitslag van enquete onder Badhoevedorpers was duidelijk en doorslaggevend: een gebouw met dorpse uitstraling in het groen.



U bent niet alleen van grote invloed op hoe het er van buiten en van binnen uit ziet

De inwoners gaan samen met Maatvast

Ook over de activiteiten

Dames en heren,

Het heeft allemaal wel even geduurd
En het heeft ook wel wat voeten inde aarde gehad
Velen van u kunnen daar vast veel verhalen over vertellen
Maar ik durf te stellen dat dit dorpshuis
Alle moeite dubbel en dwars waard is geweest
Ik bedank alle betrokken Badhoevedorpers
Voor hun bijdragen, in welke vorm dan ook
Zonder u, zonder uw participatie,
Hadden we hier niet bij dit dorpshuis gestaan. U verdient zo'n dorpshuis als dit.

Tot slot bedank ik iedereen die heeft gewerkt aan dit mooie gebouw:

* Aannemer (Huib Bakker Bouw)

* Architect (FARO)

* Constructeur (IMD)

* En installatieadviseur (Sie) voor het ontwerp

En alle anderen die bij de bouw betrokken zijn geweest en ervoor hebben gezorgd dat het mooie ontwerp ook realiteit is geworden."