Nog steeds geen akkoord cao Motorvoertuigen en Tweewielers


Nog steeds geen akkoord cao Motorvoertuigen en Tweewielers

Geplaatst op 27 mei 2016

Op 26 mei 2016 hebben er voor het eerst in lange tijd weer formele onderhandelingen plaatsgevonden voor Motorvoertuigen en Tweewielers. De reden dat deze cao nu al 1,5 jaar is verlopen, ligt vooral aan de gerechtelijke procedure over de verdeling van de pensioenpremie. Recent heeft de rechter
daarover uitspraak gedaan en helaas heeft dat nog steeds niet geleid tot een heldere situatie. Wel hebben werkgevers en vakbonden nu de intentie om te proberen met deze laatste uitspraak te proberen om tot een cao te komen.

Onderhandelingen

Tijdens de onderhandelingen bleek dat op een groot aantal punten er geen grote verschillen van mening zijn. Werkgevers en bonden vertrouwen erop om op deze punten tot overeenstemming te komen.

Wat is dan nog wel het probleem?

Er zijn echter nog steeds een paar belangrijke punten waarover we nog steeds geen overeenstemming hebben bereikt. De grootste struikelblokken zijn:

* Loon: het aanbod is op dit moment nog te laag.
* Werktijden: werkgevers willen fors meer ruimte in het dagvenster.
* Werken op zaterdag: langer en tegen een lagere vergoeding?

Wat is het vervolg?

Hoewel er nog wel struikelblokken zijn hebben wij toch de hoop om op korte termijn een cao te kunnen afspreken. Op 13 juni 2016 gaan we verder met de onderhandelingen.

Heb je vragen of opmerkingen. Neem dan contact op met de onderhandelaar Albert Meeuwissen.

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Motorvoertuigbedrijf en Tweewielerbedrijf
Geplaatst in: Actueel Nieuws