Verbouwde Til : alles voor de jeugd midden in de buurt


* 27 mei 2016

Multifunctioneel centrum de Til is heropend. Midden in de Leidsebuurt, huisvest het centrum liefst acht organisaties en instellingen die voornamelijk werken met en voor kinderen en jongeren. De afgelopen periode is het gebouw gerenoveerd en van binnen grondig verbouwd. De gemeente is er trots
op dat dit oude pand behouden is en nu in een gebouw ruimte biedt aan zoveel verschillende instanties.

De gemeente stoot veel gemeentelijk vastgoed af, maar vond het belangrijk dat de Til behouden bleef voor de buurt. De vernieuwde Til draagt bij aan het beleid om voorzieningen voor bewoners dicht bij huis te brengen. De afdeling Jeugd, Onderwijs en Sport en de afdeling Vastgoed hebben hierin
samengewerkt en zich ingezet om met beperkte beschikbare middelen zoveel mogelijk te bereiken. Een architect heeft namens de gemeente een nieuwe indeling gemaakt voor het pand.

Buurtbewoners kunnen in de Til terecht voor heel verschillende voorzieningen voor kinderen van alle leeftijden. Van opvang voor pasgeboren baby's, peuters en kleuters tot vragen en advies rond pubers en veel daar tussenin. De volgende organisaties hebben een plek in de Til:

* JGZ Kennemerland
* CJG Haarlem
* GGD Kennemerland
* Haarlem Effect (Jongerencentrum de Til en Peuterspeelzaal Okidoki)
* Kinderopvang Haarlem (NSO - de Boomhut)
* Speel-o-theek Leentje Beer
* Basisschool de Peppelaer
* ROADS - (Roads begeleidt mensen met complexe psychiatrische problematiek, verslavings- of justitiele achtergrond naar werkpychiatrische achtergrond)