Delta Lloyd Investor Day: onze strategie verwezenlijken

Delta Lloyd organiseert vandaag in Londen een Investor Day voor institutionele beleggers en analisten.

Op deze dag zal de aandacht vooral gericht zijn op hoe Delta Lloyd de doelstellingen behaalt voor de solvabiliteitsratio en kapitaalgeneratie en de klantgerichte, 'capital light' strategie 'Dichter bij de klant' verwezenlijkt.

De 'Dichter bij de klant' strategie creeert waarde door inzicht te krijgen in onze klanten en hun veranderende behoeften; naadloze 'multi-channel' interactie met onze distributiepartners; en door technologie aan te wenden om processen te verbeteren en digitale klantbeleving mogelijk te maken. Bovendien zullen we ingaan op onze prioriteiten voor de korte termijn om kapitaal te versterken, onze commerciele en operationele resultaten te verbeteren en de behoeften van klanten te vervullen.

Tot de onderwerpen die in de presentaties aan de orde komen, behoren een update van ons kapitaalmanagement en de voortgang die wij boeken bij het verbeteren van de sturing onder Solvency II, inclusief een update over UFR-sensitiviteiten. Verder zal het management toelichten hoe Leven, Schade en Asset Management zich richten op netto kapitaalgeneratie door voortdurend waarde boven volume te laten prevaleren.

Bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa: "Na de claimemissie en kapitaalmaatregelen is onze onderneming nu in stabieler vaarwater gekomen en met onze strategie 'Dichter bij de klant' hebben wij een duidelijke toekomstvisie. We liggen nu op schema en wij hebben ons duurzaam gecommitteerd aan een kapitaalgeneratie van netto EUR 200-250 miljoen per jaar. Onze sterke commerciele propositie zal ons in staat stellen kansen voor winstgevende, kapitaalgenererende groei te benutten. Wij gaan onze beloftes waarmaken."

De presentaties zijn vanaf 07.30 uur CET beschikbaar op www.deltalloyd.com, waar geinteresseerden ook de webcast kunnen bekijken.

Programma Investor Day (tijdstippen bij benadering)

Tijd (GMT) Onderwerp Spreker

09.00 Onze strategie verwezenlijken Hans van der Noordaa

09.30 Kapitaalmanagement op koers Clifford Abrahams

10.00 Betere sturing onder Solvency II Annemarie Mijer

10.30 Vragen

11.00 Pauze

11.30 Leven: bouwen aan een 'capital light' bedrijf Leon van Riet

12.00 AM: beleggen onder Solvency II Jacco Maters

12.20 Schade: sterk platform, verbeterende resultaten Ingrid de Graaf

12.40 Vragen

13.00 Afsluiting Hans van der Noordaa

Belangrijke informatie

o Bepaalde uitspraken die zijn opgenomen in dit persbericht, welke niet verwijzen naar historische feiten, betreffen toekomstgerichte verklaringen. Toekomstgerichte verklaringen kunnen meestal worden herkend door het gebruik van termen als 'gelooft', 'verwacht', 'voortzet', 'kan', 'zal', 'moet', 'is van plan', 'schat', 'plant', 'veronderstelt', 'voorziet', 'doel', het tegenovergestelde daarvan of variaties daarop of soortgelijke uitdrukkingen, of door discussies over strategie die risico's en onzekerheden met zich meebrengen. De toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht zijn gebaseerd op de huidige overtuigingen en verwachtingen van het bestuur en op informatie die momenteel aan hen beschikbaar is. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan een aantal risico's en onzekerheden, waarvan een groot aantal buiten de macht van Delta Lloyd liggen en die allen zijn gebaseerd op de huidige overtuigingen en verwachtingen van het bestuur ten aanzien van toekomstige gebeurtenissen.

o Toekomstgerichte verklaringen bevatten inherente risico's en onzekerheden en gelden enkel op de datum waarop ze worden gemeld. Delta Lloyd verplicht zich niet om de toekomstgerichte verklaringen te actualiseren in het licht van nieuwe informatie of toekomstige gebeurtenissen, behoudens voor zover verplicht op grond van toepasselijke wet- of regelgeving. Een aantal belangrijke factoren kunnen de daadwerkelijke resultaten of uitkomsten wezenlijk laten afwijken van de resultaten zoals die worden genoemd in enige toekomstgerichte verklaring als gevolg van risico's en onzekerheden die Delta Lloyd en haar dochterondernemingen ervaren. Dergelijke risico's, onzekerheden en andere belangrijke factoren omvatten, onder andere: (i) wijzigingen op de financiele markten en in de algemene economische situatie, (ii) wijzigingen in de concurrentie van lokale, nationale en internationale ondernemingen, nieuwkomers op de markt en het zelf verzekeren en wijzigingen in de concurrentieomgeving waarin Delta Lloyd actief is, (iii) de invoering van nieuwe of de wijziging van bestaande wet- en regelgeving zoals Solvency II, (iv) rampen en met terrorisme verband houdende gebeurtenissen, (v) het in gebreke blijven van derden bij het nakomen van hun financiele verplichtingen in de vorm van geld, effecten en overige activa, (v) verliezen op aandelenmarkten, (vii) de volatiliteit van de lange en/of korte rentetarieven, (viii) de geringe liquiditeit van bepaalde beleggingsinstrumenten, (ix) onvolkomenheden in aannames ten aanzien van acceptatie, prijsstelling en/of schadereserves, (x) de beeindiging van of wijzigingen in relaties met belangrijke intermediairs of partnerships, (xi) het niet beschikbaar of onbetaalbaar zijn van herverzekering, (xii) tekortkomingen in de acceptatieprocedure, operationele controlemaatregelen of IT systemen van Delta Lloyd of ineffectiviteit van de inspanningen om fraude te voorkomen, (xiii) de (mogelijke) verlaging van de creditrating, en (xv) de uitkomst van lopende, dreigende of toekomstige rechtszaken of onderzoeken, of andere factoren zoals in dit persbericht naar is verwezen.

o Indien een of meer van deze risico's of onzekerheden zich voordoen, of als onderliggende aannames onjuist blijken te zijn, dan kan de daadwerkelijke financiele toestand en het operationeel resultaat van Delta Lloyd wezenlijk afwijken van die welke hierin zijn opgenomen als 'aangenomen, verondersteld, geschat of verwacht'.

o Zie het jaarverslag over het jaar eindigend op 31 december 2015 voor een beschrijving van enkele belangrijke factoren, risico's en onzekerheden die van invloed kunnen zijn op bedrijfsonderdelen van Delta Lloyd. o Dit persbericht is met zorg uit het Engels vertaald, maar aan deze vertaling kunnen geen rechten worden ontleend. In geval van eventuele verschillen is het Engelstalige persbericht leidend.

Volledige persbericht May 27, 2016

HUG#2015996 Delta Lloyd

Delta LloydPostbus (P.O. box) 1000, 1000 BA Amsterdam, Netherlands

* T. +31 (0)20 594 49 63 * F. +31 (0)20 693 10 05