Inspiratie opdoen tijdens tour langs voorbeelden van Ondernemend Onderwijs

In de regio Zwolle zijn diverse aansprekende voorbeelden rond Ondernemend Onderwijs. Tijdens een tour op 19 mei langs deze voorbeelden kregen geinteresseerde medewerkers van Landstede VO en MBO ze allemaal te zien. Het was een leerzame en inspirerende dag waarbij de deelnemers aangaven veel nieuwe ideeen te hebben opgedaan voor het verder ontwikkelen en zoeken van verbinding op het gebied van ondernemend onderwijs.

De inspiratietour startte om 9.00 uur bij Landstede Business Boost in het centrum van Zwolle. Vervolgens vertrok de bus naar Landstede MBO in Raalte om 's middags te eindigden bij Windesheim.

Leerwerkbedrijf

Bij Landstede Business Boost werden de deelnemers meegenomen in twee presentaties. Allereerst vertelde Edwin van der Moolen over het leerwerkbedrijf van Landstede Business Boost waar studenten events organiseren. Deze tour, georganiseerd door stagiaire Naomi van Buul, is een goed voorbeeld van zo'n event. Bart van den Bosch ging vervolgens in op de ontwikkelingen rond het Expertisecentrum Ondernemend Onderwijs.

Praktijkleren in Raalte

Vervolgens stapten de deelnemers in de bus richting Landstede MBO in Raalte. Maarten Augusteijn, voortrekker van ondernemend onderwijs uit Raalte e.o., vertelde over het praktijkleren in Raalte en noemde schoolvoorbeelden van ondernemende onderwijsactiviteiten. Na zijn presentatie stond er in Doepark Nooterhof een goedverzorgde lunch klaar.

De Nieuwe Hanze Unie

Hierna was het woord aan De Nieuwe Hanze Unie: de plek waar de vier O's op een ultieme manier met elkaar samenwerken. Studenten van verschillende scholen, opleidingen, niveaus - mbo en hbo - werken samen om overheid, onderwijs, ondernemers en onderzoekers te helpen bij regionale vraagstukken. Hugo Geurtse en de studenten Selma en Daisy gaven een praktijkvoorbeeld van de uitwerking van zo'n vraagstuk.

WINcubator en ILab

De tour eindigde bij Hogeschool Windesheim. Yasemin Uzuem en Gerrit Kuiper namen de deelnemers mee in de wereld van studeren en ondernemen op Windesheim. Ze kregen onder andere een rondleiding bij Startpunt Windesheim en maakten kennis met de WINcubator https://youtu.be/pefQfpcAEIA. een speciale plek waar studentondernemers alle ruimte hebben zich met hun eigen onderneming bezig te houden en ILab: broedplaats voor startende bedrijven. Als afsluiting stond er een hapje en een drankje klaar bij Landstede Business Boost.