Grootste Duitse hindernisloop opent het evenementen-seizoen op Airport Weeze

23-05-2016

Mud Masters Obstacle Run verwacht komend weekend 14.500 deelnemers

Weeze - Het aftellen voor het moddergevecht, waarbij er alleen maar winnaars zijn, is begonnen. In het weekend van 28 en 29 mei 2016 vindt voor de derde keer de Mud Masters Obstacle Run plaats op het terrein van vliegveld Weeze. Tot nu toe hebben zich 14.500 deelnemers aangemeld en worden er net zoveel toeschouwers verwacht.

Sinds 2014 wordt deze grote hindernisloop gehouden op het terrein van luchthaven Weeze. Het begon met 10.000 bezoekers, waaronder 6.000 lopers; ondertussen is het evenement sterk gegroeid: dit jaar worden er ten minste 14.500 lopers en net zoveel toeschouwers verwacht. Het spektakel zorgt voor meer bekendheid van de luchthaven en hotels en restaurants in de Duitse en Nederlandse grensregio profiteren van dit grote evenement. De organisatoren van de wedstrijd zorgen zo voor de promotie van de gehele euregio. Niet alleen deelnemers en bezoekers leren de regio Niederrhein kennen, maar ook berichten in de media of video's van het evenement zorgen voor een brede bekendheid.

Bij Mud Masters Obstacle Run staat plezier voorop. Het gaat bij deze vermoeiende hindernisloop, met het karakter van een festival, niet om de beste tijden maar om teamwerk. De deelnemers kunnen routes van 6, 12, 18 of 42 kilometer kiezen en daarbij over modderige obstakels klimmen en waden door water. Het grote evenement vindt plaats op 28 en 29 mei 2016 op het terrein van de luchthaven.

Aan de start staan ook 50 lopers van de Rotary Club Emmerich-Rees en de partnerclub Arnhem-IJssel. Ze doen mee voor een goed doel. De Rotary leden wil "Paul" bekend maken en daarvoor fondsen werven. "Paul" is de afkorting van "Portable Aqua Unit for Livesaving". Het is een draagbare water membraanfilter, ontwikkeld door de Universiteit van Kassel, die eenvoudig en zonder andere hulpmiddelen kan worden gebruikt in nood- en rampsituaties. De Rotary lopers willen zo veel mogelijk geld bij elkaar krijgen om meerdere "Pauls" aan te schaffen. Deze worden dan met behulp van de Humanity Care Stiftung uit Muenster naar het buitenland gestuurd. Alleen door een donatie zijn de lopers in het team opgenomen, dankzij sponsors die de deelnamekosten voor hun rekening hebben genomen. Vele sponsors, ook van naburige Rotary clubs, sturen lopers naar het team. De Rotary Club van Kevelaer steunt het project door de totale kosten voor de aanschaf van een `Paul' voor haar rekening te nemen.

De Mud Masters Obstacle Run is de start van het evenementen seizoen op de luchthaven Weeze: van 15 tot en met 17 juli vindt daar voor de tweede keer het Parookaville Festival plaats met 50.000 bezoekers. En op 10 september zijn weer zijn dreunende beats van technoparty "Q-base" te horen.

Tijdens de Mud Masters Obstacle Run zijn de parkeerplaats en het terrein voor deelnemers en bezoekers op beide dagen vanaf 8.00 uur geopend. Parkeren kost EUR 5 per dag, borden wijzen de weg naar het evenementen terrein (toegang via Baaler weg). Van treinstation Weeze en terug rijdt er tussen 8.00 en 20.00 uur een pendelbus (EUR 2,50 euro per enkele reis). De eerste lopers starten zaterdag om 9.30 uur en zondag om 11.10 uur.

Starttijden en meer informatie zijn te vinden op www.mudmasters.de

In het kort

* Derde Mud Masters Obstacle Run op Airport Weeze: 28 en 29 mei 2016

* Tot nu toe zijn 14.500 lopers ingeschreven en worden ongeveer net zoveel bezoekers verwacht

* De hindernisloop markeert het begin van het Festival seizoen op de luchthaven Weeze

* Rotary leden zamelen geld in om installaties voor waterbehandeling voor crisis- en rampgebieden te kunnen aanschaffen