Oproep 50PLUS voor steun aan Herstelproject

Herstelproject van onrecht

50PLUS roept haar leden en sympathisanten op om zich bij het comite Herstelproject van Onrecht te melden als men wil helpen bij het organiseren van acties. Tot op heden hebben enkele tientallen mensen dat al gedaan. Maar het comite kan meer hulp zeker nog gebruiken.

Belangstellenden kunnen zich melden via het mailadres actie@50pluspartij.nl. 50PLUS zorgt ervoor dat alle mails in het bezit komen van het actiecomite. Een vuist maken tegen het huidige kabinetsbeleid, dat is wat het actiecomite Herstelproject van Onrecht wil.

"De drie miljoen gepensioneerden moeten in actie komen om te zorgen dat het dalen van de pensioenen en het alsmaar stijgen van de zorgkosten stoppen. Samen in actie, daar is het nu tijd voor", vindt het comite.

"Het is nu tijd dat senioren zich laten horen. Ouderen leveren steeds meer in; hun koopkracht daalt jaar na jaar. Om dat te stoppen worden acties voorbereid. Iedereen die acties tegen het huidige kabinetsbeleid wil ondersteunen, kan zich melden."

Het actiecomite zegt dat er intussen een behoorlijke stroom van sympathie, begrip en strijdbaar medeleven op gang is gekomen. Bij 50PLUS bestaat brede steun voor het comite. Intussen is er twee keer overleg geweest met de partij. Ook werd met de ouderenbond Unie KBO gesproken. Het doel van het leggen van contacten is om niet versplinterd het geluid van de ouderen die zich zorgen maken te laten horen, maar met een mond te spreken.

De groep Herstelproject van onrecht heeft al diverse protestacties in voorbereiding, zoals het op een ludieke wijze `bezetten' van het politieke centrum van Den Haag, het massaal opzeggen van het lidmaatschap van politieke partijen die ouderen vergeten (om eventueel na de verkiezingen weer lid te worden als de partijen daadwerkelijk opkomen voor senioren) en het tijdelijk neerleggen van al het vrijwilligerswerk.

Een van de speerpunten van het actiecomite is het uitdragen van heldere feiten. Zoals over de inkomsten en de uitgaven van de pensioenfondsen: vorig jaar kwam er 87 miljard euro bij de fondsen binnen en er werd 30 miljard uitgegeven.

"De fondsen worden steeds rijker, zelfs in deze economisch moeilijkere tijden. Er is voldoende geld om de komende veertig tot vijftig jaar de pensioenen uit te betalen. Zowel de dertiger van nu als de zeventiger kan een goed pensioen krijgen. Wij zouden niet protesteren tegen de huidige pensioensituatie als er niet meer dan voldoende geld in kas is; we willen immers nooit onze kinderen tekort doen", aldus een lid van het comite.

Herstelproject van onrecht gaat de komende maanden de verkiezingsprogramma's van alle politieke partijen goed uitpluizen en daar overzichten van maken die voor iedereen te raadplegen zijn.

(c) 27 mei 2016