Maak het insluipers moeilijk


Gepubliceerd op: 25 mei 2016, Laatst bewerkt op: 30 mei 2016

Tijdens de komende lange zomerse dagen gaan ramen en deuren weer vaker open. Zolang er toezicht op is, is dat geen probleem. Maar `even' op zolder iets halen terwijl de terrasdeur openstaat, maakt het voor een insluiper makkelijk snel iets weg te nemen. In huizen waar ramen of deuren zonder
toezicht openstaan, legt de politie in de week van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni een `wit voetje' neer en wijst de bewoner op de gevaren. Als er niemand thuis is, laat de politie een brief met het doel van de actie en preventietips achter. De wijken en buurten die worden bezocht
zijn zogeheten `hotspots'. Aan de hand van politiecijfers blijkt dat hier de kans op insluiping extra groot is.

Dit kunt u zelf doen om insluiping te voorkomen

* Laat de kamer of ruimte waar u een raam of deur heeft openstaan niet onbeheerd, ook niet om te douchen, slapen of bijvoorbeeld boven te stofzuigen. Leg ook geen waardevolle spullen in het zicht, zoals laptop, fotocamera of portemonnee.
* Sluit 's nachts ramen en deuren. Inbrekers of insluipers hebben maar weinig ruimte nodig om binnen te komen. Kijk dus ook uit met een open bovenlicht.
* Toch een raampje open? Zet dan alleen het raam open waar een inbreker niet bij kan of een raam wat is voorzien van een goedkeurde barrierestang of -rek.
* Laat geen sleutels aan de binnenkant van een deur of raam in het slot zitten.

* Deel Maak het insluipers moeilijk op Facebook
* Twitter