Boortoren op NAM-locatie Oosterhesselen


maandag 30 mei 2016

* [IMG]

De Nederlandse Aardolie Maatschappij BV (NAM) plaatst binnenkort een boortoren op de locatie aan de Noorddijk (nabij de Boksloot) in Oosterhesselen. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels begonnen.

De boortoren wordt geplaatst op de plek van een oude put die al enige tijd buiten gebruik is. Deze put moet afgesloten en opgeruimd worden. De boortoren is nodig om de putdelen uit de 3-kilometer-diepe ondergrond te trekken. Vervolgens wordt de holte opgevuld met cement. Dat proces wordt
meerdere malen herhaald, en gecontroleerd, tot de oppervlakte wordt bereikt. De overige twee gasputten op de locatie blijven -voorlopig- bestaan.

Planning

De voorbereidende werkzaamheden duren tot begin juni. Verwacht wordt dat de boorinstallatie vervolgens zal arriveren en dat de werkzaamheden eind juli afgerond kunnen worden.

Omwonenden

Tijdens de activiteiten is aan- en afvoer van machines en materialen noodzakelijk. Dit brengt extra transportbewegingen met zich mee. Ook is extra verlichting op de locatie nodig. Uiteraard doe de NAM haar best de gevolgen voor de directe buren tot een minimum te beperken. De NAM heeft de
omwonenden per brief geinformeerd over de werkzaamheden. Zodra de boorinstallatie ter plaatse is, ontvangen ze een uitnodiging voor een rondleiding op de boorlocatie.