Onbegrijpelijk Leefbaar Rotterdam


Onbegrijpelijk Leefbaar Rotterdam

Maandag, 30 mei 2016. Uit de fractie, Marco Heijmen

Onbegrijpelijk Leefbaar Rotterdam

Dag in dag uit moeten we van Leefbaar Rotterdam dezelfde klaagzang aanhoren: 'Asielzoekers motten we niet, ze passen niet bij onze cultuur, ze gaan niet aan het werk, ze burgeren niet in, ze spreken onze taal niet, ze zitten in een uitkering...'. En zo voorts en keer op keer dezelfde
grijsgedraaide plaat.

In antwoord op de toestroom van asielzoekers uit Syrie hebben gemeenten en de regering de handen ineen geslagen om werk te maken van taal, inburgering, vrijwilligerswerk en toeleiding naar de arbeidsmarkt. Er wordt voorgesteld al in de asielzoekerscentra(AZC) te werken aan voorinburgering.

Je zou dus verwachten dat Leefbaar dat zou toejuichen: aandacht voor werk, inburgeren en niet in een uitkering maar aan het werk.

Maar neen.... Leefbaar is zich rotgeschrokken. Het Leefbaar Raadslid Michel van Elck sprak in de commissie van "angst en beven" van voorinburgering. Dan gaan ze niet meer weg.....

Typisch. Ik snap het wel. Het zal ook een angstbeeld zijn voor Leefbaar dat iedereen meedoet, een bijdrage levert, Nederlands spreekt, een baan heeft... Dan moet je als Leefbaar heel je politiek repertoire aanpassen.

Onbegrijpelijk Leefbaar.



Lees hier hoe de PvdA zich inzet voor de opvang en integratie van asielzoekers.