Moord in 2001 op Dyora Bosgra in Opsporing Verzocht


Moord in 2001 op Dyora Bosgra in Opsporing Verzocht

Laatste update:
30-05-2016 | 10:22

Apeldoorn - De politie besteedt op dinsdag 31 mei in de uitzending van Opsporing Verzocht aandacht aan een oude moordzaak uit 2001 in Apeldoorn. "De familie van Dyora Bosgra heeft recht op antwoorden zodat zij de moord een plaatsje kunnen geven. Daarom doen wij nogmaals een poging om deze zaak
op te lossen".

Dit zegt Henk Kamstra, cooerdinator van het coldcase team dat de moord op de 26-jarige vrouw uit Rotterdam nogmaals tegen het licht houdt. Het lichaam van de vrouw werd op 17 juli 2001 in de bosjes van parkeerterrein Lucasgat langs de snelweg A1 aangetroffen.

Uitgebreid onderzoek

De politie heeft in 2001 uitgebreid onderzoek gedaan naar de zaak. Ook werd in 2015 nog opnieuw een uitgebreid DNA onderzoek gedaan. Alle inspanningen hebben helaas niet geleid tot aanhouding van de dader. "Na zoveel jaar is het goed mogelijk dat mensen die eerder niet durfden of wilden
verklaren, nu wel bereid zijn informatie te geven. Dit kan uiteraard ook anoniem. Daarnaast kan de beloning van EUR 15.000 mensen wellicht over de streep trekken, aldus Kamstra."

Opsporing Verzocht

In de uitzending van Opsporing Verzocht vertelt de zus van het slachtoffer over de impact die de moord nog steeds heeft op haar en haar familie. Ook wordt informatie gegeven over de moord.

Mensen die informatie hebben over de zaak kunnen contact opnemen met de opsporingstiplijn 0800 6070.