Controlebericht NL-Alert 6 juni 2016


Gepubliceerd op: 30 mei 2016

Op maandag 6 juni rond 12.00 uur wordt in het hele land weer een NL-Alert controlebericht uitgezonden. Met dit controlebericht kunt u controleren of uw mobiele telefoon goed is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

NL-Alert

NL-Alert is een tekstbericht over een (dreigende) noodsituatie dat vanuit de meldkamer van politie en brandweer kan worden uitgezonden naar alle mobiele telefoons in een bepaalde omgeving. De berichten zijn geen sms-berichten maar zogenaamde cell broadcastberichten, vergelijkbaar met een
radiosignaal. Daardoor werkt NL-Alert ook als het netwerk overbelast is. In een NL-Alert staat precies wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Dankzij NL-Alert kunnen in de directe omgeving van de noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geinformeerd. NL-Alert
is volledig anoniem en helemaal gratis.

Controlebericht 6 juni

In het bericht dat op 6 juni wordt verzonden wordt duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen. Met het controlebericht kunt u zelf ervaren welk signaal uw mobiele telefoon geeft wanneer een NL-Alert wordt ontvangen en hoe het bericht eruit ziet.
Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moeten gebruikers dit zelf doen. Op www.nl-alert.nl staat bij welke telefoons dit het geval is en hoe NL-Alert ingesteld moet worden om NL-Alert te ontvangen.