Wethouder Knapp bedankt bewoners Zilkerbinnenweg


Op maandag 30 mei om 10.00 uur onthult wethouder Knapp een bord om de bewoners en gebruikers van de Zilkerbinnenweg te bedanken voor hun begrip en medewerking tijdens de werkzaamheden. De werkzaamheden die begin maart waren gestart zijn nu afgerond.

Samenwerking met bewoners

De werkzaamheden aan de Zilkerbinnenweg zijn in nauw overleg en samenwerking tussen gemeente en bewoners tot stand gekomen. Het asfalt was aan vervanging toe en bewoners gaven aan meer wensen voor aanpassingen aan de weg te hebben. Vrachtwagens hadden moeite elkaar te passeren. In nauwe
samenwerking met de bewoners is toen bepaald op welke plekken passeerhavens gemaakt zouden worden. Bewoners hebben hiervoor eigen grond ter beschikking gesteld.

Klankbordgroep

Een klankbordgroep van 6 personen vertegenwoordigde alle bewoners van de Zilkerbinnenweg. De klankbordgroep heeft via een enquete bij iedereen input opgehaald. Tijdens bijeenkomsten met de gemeente hebben de plannen voor de werkzaamheden vervolgens vorm gekregen. De gemeente heeft de bewoners
goed voorbereid op de overlast en heeft de bewoners gedurende de werkzaamheden regelmatig geinformeerd over de voortgang.

Klaar voor het hoogseizoen

Voor 1 juni moesten de werkzaamheden klaar zijn, dan begint het hoogseizoen voor de vrachtwagens die van deze weg gebruik maken. Dat is behaald. Met het plaatsen van het bedankbord sluit wethouder Knapp de werkzaamheden af.