Bijeenkomst Ringvaart in Lijnden


Publicatiedatum:
maandag 30-05-2016
De gemeente is in gesprek met de bewoners en ondernemers van de dorpen aan de Ringdijk. Op de agenda staan de kansen, kwaliteiten en de knelpunten in de directe omgeving. Op maandag 13 juni is Lijnden aan de beurt. Wie mee wil praten, is van harte welkom.

Aan de orde komen de thema's leefbaarheid, recreatie in het groen en op het water en verkeer. De bijeenkomst begint om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in Dorpshuis "De Vluchthaven", Schipholweg 649, 1175KR Lijnden.

Aanmelden kan tot 8 juni via info@haarlemmermeer.nl of telefonisch 0900-1852. Vermeld als onderwerp "Ringvaart Lijnden". Graag naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer noemen en het thema waarover u wilt meepraten.

De komende tijd organiseert de gemeente ook in andere dorpen langs de Ringvaart zo'n bijeenkomst. Vijfhuizen, Nieuwebrug/De Liede, Rijsenhout, Buitenkaag en Huigsloot en Weteringbrug, Vredeburg en Leimuiderbrug, Cruquius, Badhoevedorp en Zwanenburg kwamen al aan bod.

Gemaal de Lynden

Foto: Het bekendste gebouw in Lijnden is vanzelfsprekend gemaal De Lynden. Het gemaal heeft, samen met de gemalen De Cruquius en De Leeghwater, de Haarlemmermeer in de periode 1849-1852 drooggepompt. Het werd in 1849 in gebruik genomen en is daarna verschillende malen gemoderniseerd. In 2005
werd het buiten gebruik gesteld en door een nieuw gemaal vervangen. In het ketelhuis zit tegenwoordig een restaurant. Naast het oorspronkelijke gebouw staat het nieuwe gemaal De Lynden dat in oktober 2005 in gebruik werd genomen. Bron: Noord-Hollands Archief.