Amsterdamlezing: een Europa met vele centra

30mei2016

20.00 - 21.30

Amsterdamlezing: een Europa met vele centra

30mei2016 20.00 - 21.30

Lezing

De laatste dagen van de Europese Unie zijn geteld, aldus de Pools-Britse hoogleraar Jan Zielonka in zijn boek 'Is the EU doomed?' Zielonka denkt dat daarvoor in de plaats een nieuwe vorm van Europese integratie komt met vele centra, in plaats van een centrale macht. (voertaal: Engels).

Prof. Jan Zielonka is hoogleraar European Politics aan de University of Oxford. Hij doet onderzoek naar media, democratie, politieke instituties en de geschiedenis van politiek gedachtegoed. Zielonka heeft talloze boeken gepubliceerd over het buitenlandbeleid van de EU.

Aanmelden

Gratis toegang, maar aanmelding is noodzakelijk vanwege het beperkte aantal plaatsen.

Ja, ik meld me aan voor de Amsterdamlezing van Jan Zielonka op 30 mei

Tijd en locatie

20.00 - 21.30 (inloop vanaf 19.30) in de Theaterzaal (7e etage) van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Oosterdokskade 143, Amsterdam.

De Amsterdamlezingen

Tijdens de interactieve Amsterdamlezingen van de UvA vertellen hoogleraren over hun vakgebied en over de rol die de stad daarin speelt. De formule is als volgt: iedere spreker houdt een lezing van maximaal een half uur. Daarna gaat de spreker een uur lang over het onderwerp in gesprek met het

publiek. Het thema is dit jaar: `Derde gouden eeuw.' Amsterdam wacht een positieve tijd: een derde gouden eeuw. Maar wat speelt er in de wereld om ons heen? Hoe gaat het verder met Europa?

Volledig programma Amsterdamlezingen

Gepubliceerd door Universiteit van Amsterdam