Belangrijke verbetering vaststellen vergelijkingsgroep in de Benchmark | Platform MOgroep

Onder meer naar aanleiding van de evaluatie van de benchmark en de rapportages van afgelopen jaar komt er komend jaar een belangrijke verbetering.

Vanaf juni is het mogelijk om de vergelijkingsgroep dynamisch aan te passen.

Het was al mogelijk om de vergelijkingsgroepen van de Brief op Maat en de interactieve benchmark aan te passen. Maar die aanpassingen waren beperkt. Zo kon slechts gekozen worden uit een zestal voorgeprogrammeerde groepen (breed lokaal welzijn, maatschappelijke dienstverlening, maatschappelijke opvang enzovoorts).

Vanaf dit jaar kun u bij deze deelsectoren een bandbreedte opgeven: bijvoorbeeld alle organisaties die binnen bijvoorbeeld 30% van de waarde van uw organisatie vallen.

Mogelijke categorieen die u op deze manier kan gebruiken zijn:

% welzijnswerk; % maatschappelijke dienstverlening; % maatschappelijke opvang; % kinderopvang.

Daarnaast blijft het natuurlijk mogelijk om de vergelijkingsgroep naar provincie en grootte van de organisatie in te delen. Om rapportages met voorgaande jaren te kunnen vergelijken blijft ook de oude categorie-indeling Type welzijnsorganisatie te gebruiken.

Als u de benchmark uiterlijk op 17 juni inlevert kunt u al in de zomer deze nieuwe wijze van samenstellen van de vergelijkingsgroep gebruiken.