Extra test NL-Alert in Zeist en Soest op maandag 30 mei 2016

Het ministerie van V&J houdt op 30 mei 2016 een test met NL-Alert. Dit vindt plaats van 11.00 tot 11.15 uur in de omgeving van Soesterberg (omgeving restaurant 't Hooght). Dit gebied is globaal aangegeven in onderstaand kaartje.

Indien uw telefoon goed ingesteld is en u bent tijdens de test in dit gebied aanwezig, dan ontvangt u waarschijnlijk het testbericht. De inhoud van het bericht is "TESTBERICHT. U hoeft niets te doen. Graag uw begrip voor eventueel ongemak" De test op 30 mei is een voorbereidende test, ter voorbereiding op het landelijke controlebericht van 6 juni. Met deze test worden een aantal technische en functionele wijzigingen getest.

Sinds 8 november 2012 is NL-Alert operationeel in Nederland. Door middel van dit systeem kunnen tekstberichten worden uitgezonden aan een ieder die in een bepaald gebied aanwezig is en beschikt over een daarvoor juist ingestelde telefoon. Deze berichten geven informatie over de situatie, een handelingsperspectief en waar meer informatie te vinden is.

Wilt u controleren of uw telefoon goed ingesteld is, ga dan naar: http://www.nl-alert.nl/instelhulp/