Smart City Roads Monitor app wint internationale award

30 mei 2016

Antea Group en Imagem hebben de Geospatial Excellence Award gewonnen. De bureaus wonnen de internationale award met de Smart City Roads Monitor app. Een app waarmee gemeenten hun wegennetwerk efficienter kunnen beheren en monitoren. De award werd uitgereikt op het Geospatial World Forum dat van 23 tot 26 mei in het WTC in Rotterdam werd gehouden.

Tags:

* smart cities

De informatiebehoefte van gemeenten groeit snel. Zeker in een tijd waarin wereldwijd wordt ingezet op Smart Cities: stedelijke ontwikkelingen waarbij integrale ICT-oplossingen zorgen voor (kosten)efficienter assetmanagement van publieke voorzieningen. Alleen al in Nederland spenderen gemeenten 10 miljard euro aan het beheer en onderhoud van deze openbare voorzieningen. Het wegennet heeft hier een groot aandeel in.

Big data

Bij het beheren en monitoren van het wegennet komt veel data kijken en wordt veel data geproduceerd. Wie deze data goed weet te managen en te vertalen naar bruikbare informatie, is in staat om het wegennet efficienter en duurzamer te beheren en te monitoren. De Smart City Roads Monitor app is gebaseerd op Hexagon Smart M.App(R) platform.

De app combineert onder meer analyses, actuele kaarten, historische data en statistieken en vertaalt deze data naar heldere informatie.

Veelbelovend

De tool helpt gemeenten om beheerplannen kostenefficienter in te richten en beter te prioriteren, maar stelt hen ook in staat om informatie op een eenvoudige en heldere manier te ontsluiten en plannen te onderbouwen. Hiermee vormt de Smart City Roads M.app een waardevol en veelbelovend instrument bij assetmanagement en het verbeteren van onze leefomgeving.

Naast de Smart City Roads M.app ontwikkelde Antea Group samen met Imagem meerdere oplossingen, onder meer op het gebied van ondergrondse infrastructuur, watervoorziening, vastgoed en milieubeheer.