Derde Mud Masters Obstacle Run groeit naar 15.000 deelnemers

30-05-2016

Nederlandse organisatoren kiezen volgend jaar opnieuw voor Weeze

De vreedzame strijd is gestreden: de derde Mud Masters Obstacle Run op het terrein van vliegveld Weeze is het afgelopen weekend succesvol verlopen. 15.000 lopers namen volgens de organisatoren in twee dagen tijd deel om afstanden van 6, 12, 18 of de marathon afstand van 42 kilometer, af te leggen. En dat niet alleen op een eenvoudig parcours, maar op een traject vol modderige hindernissen, waar niet alleen spierkracht, maar vooral teamwork werd gevraagd. De echte bikkels legden zelfs een 24-uurs race af in estafette-verband of zelfs helemaal alleen - respect! De winnaar van deze wedstrijd legde een afstand af van 126 km.

Mud Masters organisator Andre Skwortsow is enthousiast: "Het was wederom een geweldig evenement dat voor iedere deelnemer een uitdaging bood op zijn of haar eigen niveau." Hij prijst ook de locatie die perfect geschikt is voor de race. De organisatoren zijn allemaal opgeleid bij het Nederlandse Corps Mariniers, onderdeel van de Koninklijke Marine. Ze hebben goede ideeen over het inzetten van hindernissen: "De omstandigheden waren perfect zoals altijd." Het terrein van Airport Weeze biedt niet alleen voor de hindernisloop zelf veel ruimte, maar ook voor het hele programma van het evenement. Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen, er is een camping mogelijkheid naast het parcours en het is snel en gemakkelijk te bereiken voor deelnemers en bezoekers per vliegtuig, auto of openbaar vervoer. Dat zijn allemaal aspecten die een rol hebben gespeeld bij de beslissing om te kiezen voor luchthaven Weeze. Skwortsow kondigt aan ook volgend jaar weer de Mud Masters Obstacle Run op het vliegveld te willen organiseren.

De Mud Masters Obstacle Run vindt sinds 2012 op verschillende locaties plaats, ongeveer 50.000 lopers nemen elk jaar deel. Sinds 2014 vindt de modderrace plaats op het terrein van de luchthaven Weeze. Daar begon het met 10.000 bezoekers, waaronder 6000 lopers; ondertussen is het evenement flink gegroeid. Het spektakel zorgt voor nog meer bekendheid van de luchthaven en ook lokale bedrijven, zoals hotels en restaurants profiteren van het grote evenement. Dat geldt volgens de organisatoren ook aan de Nederlandse kant. Samen wordt de hele euregio op de kaart gezet. Niet alleen vele deelnemers en bezoekers, waaronder veel uit het buitenland, leren zo de regio Niederrhein kennen, ook berichten in de media of video's van het evenement bereiken een breed publiek.

De Mud Masters Obstacle Run is de start van het evenementen seizoen op de luchthaven Weeze: van 15 tot en met 17 juli vindt het Parookaville Festival er voor de tweede keer plaats met 50.000 bezoekers. En op 10 september zijn weer de beukende beats van technoparty "Q-base" te horen.

In het kort

- Derde Mud Masters Obstacle Run met 15.000 deelnemers

- Organisatoren waarderen de ideale omstandigheden op het terrein van de luchthaven Weeze

- Volgend jaar vindt voor de vierde keer de Mud Masters Obstacle Run plaats in Weeze

- De hindernisloop is de start van het evenementen seizoen op de luchthaven Weeze