Versa Welzijn neemt de inloop over van GGZ Centraal


Versa Welzijn neemt vanaf 1 juni 2016 de inloop voor GGZ clienten over van GGZ Centraal in Hilversum. Deze inloop zal o.a. worden aangeboden in wijkcentrum St Joseph.

GGZ Centraal en Versa Welzijn werken samen aan een goede overdracht, zodat de GGZ clienten tijd hebben om te wennen aan de veranderingen.

Ontmoetingsplek voor inwoners met een psychiatrische achtergrond

GGZ Centraal heeft begin dit jaar kenbaar gemaakt bij de gemeente Hilversum te willen stoppen als aanbieder van de inloop. Hilversum heeft daarom een aantal partijen benaderd om de inloop voor GGZ clienten te organiseren. Het gaat om een ontmoetingsplek voor inwoners met een psychiatrische
achtergrond, waar - indien nodig- ook professionele begeleiding kan worden aangeboden. Er is geen indicatie nodig om van deze inloop gebruik te maken. Versa Welzijn is als beste partij uit de aanbesteding naar voren gekomen.

Steun bij overdracht

De huidige gebruikers van de inloop zijn vandaag over de overname geinformeerd. Directeur van GGZ Centraal Klaas Meijering: `We hebben expliciet aangegeven dat de huidige gebruikers van de inloop kunnen rekenen op onze steun bij deze overdracht van de inloop. Ook hebben we toegelicht dat de
dagbesteding van GGZ Centraal aan clienten met een indicatie wel gewoon doorloopt in 2016.'

1 januari 2017

De gemeente heeft met Versa Welzijn een afspraak gemaakt tot 1 januari 2017 en bekijkt samen met hen en de gebruikers hoe de uitvoering komende maanden loopt voordat er afspraken worden gemaakt over een vervolg.