Uitreiking Prijs Akademiehoogleraren 2016 -- KNAW


Datum:
23 juni 2016 van 16:00 tot 17:30 uur
Locatie:
KNAW, Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Contact:
Ella Uijtdewilligen
Telefoon:
020 551 0710
Voeg toe:
vCal iCal

Feestelijke uitreiking van de Prijs Akademiehoogleraren 2016 aan Ineke Sluiter en Hans Clevers. Beide wetenschappers ontvangen een miljoen euro, te besteden aan een door henzelf te kiezen wetenschappelijk doel.

Ineke Sluiter, hoogleraar Griekse taal- en letterkunde, en Hans Clevers, hoogleraar moleculaire genetica, ontvangen de prijs voor hun unieke grensverleggende bijdrage aan de ontwikkeling van hun vakgebied.

Programma

* Welkomstwoord door Jose van Dijck, president van de KNAW
* Impressie van het onderzoek van Ineke Sluiter en Hans Clevers: videoportret gemaakt door masterstudenten van de Masteropleiding Research en Redactie, Universiteit van Amsterdam
* Laudatio en prijsuitreiking
* Podiumgesprek met de laureaten onder leiding van Frits van Oostrom
* Receptie

Over de Prijs Akademiehoogleraren

De KNAW bekroont met de Prijs Akademiehoogleraren excellente onderzoekers tussen de 54 en 59 jaar oud die in hun carriere hebben aangetoond dat zij tot de absolute top van hun vakgebied behoren. De Prijs Akademiehoogleraren is een oeuvreprijs. De KNAW kent jaarlijks twee prijzen van elk een
miljoen euro toe aan een onderzoeker in de sociale of geesteswetenschappen en een in de natuur-, technische of levenswetenschappen. Het geldbedrag is voor een wetenschappelijk doel.