Verdachten van de Goudse Top60 aangehouden na poging woninginbraak


Verdachten van de Goudse Top60 aangehouden na poging woninginbraak

Laatste update:
03-06-2016 | 09:43

Gouda - De politie heeft vrijdag 3 juni om 03.55 uur twee Gouwenaars van 19 en 25 jaar aangehouden op verdenking van poging woninginbraak. De verdachten maken deel uit van de Goudse Top60 lijst.

De politie kreeg om 03.40 uur de melding van een poging inbraak in een woning aan de Kameraarslag. Een getuige zag twee personen inbreken en dat ze even later naar het elektriciteitshuisje liepen. De getuige gaf bij de melding ook signalementen op van de verdachte personen. Agenten zijn te
voet de wijk in gegaan en troffen de mannen in de bosjes aan. De verdachten zijn hierop aangehouden. Bij de woning bleek schade aan het slot van de voordeur te zijn.

Aanpak Top60

De Goudse Top60 aanpak richt zich op de vaak jonge criminelen, die verantwoordelijk zijn voor de meeste inbraken en andere High Impact Crimes. De Top60 aanpak beoogt om, in de meest hardnekkige dossiers van criminele personen in Gouda een doorbraak in het gedrag van de dader te
bewerkstelligen. Dit gebeurt door middel van een combinatie van `lik-op-stuk', toegesneden zorg en instroombeperking. In de Top60 aanpak werken diverse partners samen.