Werkzaamheden N833 en groot onderhoud Lingebrug - Provincie Gelderland


Op 6 juni 2016 starten we met werkzaamheden aan de N833. Het gaat om het hele traject vanaf het kombord (grens met de bebouwde kom) Geldermalsen tot het kombord Buurmalsen. De Rijksstraatweg (Lingedijk) wordt verbreed zodat er ruimte ontstaat voor vrij liggende fietspaden. Er vindt groot
onderhoud plaats op de rotonde `Buurmalsen' en aan de Lingebrug. De werkzaamheden zijn naar verwachting oktober 2016 gereed.

N833 (bron: Google Streetview)

Werkzaamheden

* vervangen van asfaltlagen over het gehele traject
* fietspaden aanleggen aan beide zijden
* berm aanbrengen tussen fietspaden en rijbaan
* betonschade aan de Lingebrug repareren
* Lingebrug voorzien van nieuw asfalt
* fietspaden op Lingebrug voorzien van nieuwe slijtlagen
* Lingebrug voorzien van een coating en zo `Witte Brug' in ere herstellen
* groot onderhoud aan rotonde `Buurmalsen'
* diverse werkzaamheden aan kabels en leidingen.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden wordt de Lingedijk als eenrichting verkeer ingesteld. De weg van Buurmalsen naar Geldermalsen blijft beschikbaar.

Verkeer op N833 van Geldermalsen naar Buurmalsen en Culemborg wordt omgeleid. We adviseren via N327, A2 of Buren te rijden. Verkeer van de A15 richting Culemborg wordt omgeleid over de A15/A2 en N327.

Ook lokaal verkeer wordt omgeleid, aangepast aan de werkzaamheden. Voor fietsers is een fietspad beschikbaar die in 2 richtingen wordt bereden.

Kijk op Bereikbaar Gelderland voor actuele werkzaamheden en omleidingen.

Lingebrug

Tijdens de werkzaamheden aan de Lingebrug wordt verkeer met een verkeerslicht om en om langs de werkzaamheden geleid. Fietsers maken gebruik van het fietspad op de brug of een tijdelijk fietspad op de rijbaan.

Afsluiting Lingebrug en rotonde

De Lingebrug wordt voorzien van een versterkingslaag van beton. Daarna wordt nieuwe asfaltverharding aangebracht. Hiervoor is het noodzakelijk de gehele asfaltverharding te verwijderen en de brug af te sluiten. Voor de werkzaamheden aan de rotonde is eveneens een complete afsluiting nodig. Om
de overlast te beperken worden deze werkzaamheden tegelijkertijd uitgevoerd.

Gepubliceerd op: vrijdag 3 juni 2016