3-6-2016 Havenbedrijf te gast op circulaire avond in Openbaren Bibli..


vrijdag 3 juni 2016

Dinsdag 14 juni 2016, 19:30 uur

"De haven van 2056: Een walhalla voor recycling" kopte het Parool eind maart. Een mooie ambitie waar de gemeente, de haven, stedenbouwers en organisaties als AEB en Waternet hard aan werken.

Op dinsdag 14 juni organiseert Volksvlijt 2056 een lezing over de ambities van de haven en manieren waarop `het walhalla voor recycling' gerealiseerd kan worden. De bijeenkomst vindt plaats op de eerste etage van de OBA Oosterdok, de plek waar de tentoonstelling Volksvlijt 2056 is opgesteld.
Een tentoonstelling waar alle Amsterdammers over de toekomst van de stad kunnen dromen. Een van de dromen is de circulaire economie en wat dit betekent voor de haven van Amsterdam.

Elke week van de tentoonstelling staat een bepaalde droom centraal, in de week van 13 juni draait alles om de circulaire economie met workshops, lezingen, plastic vissen en debatten. Circulaire economie vraagt om samenwerking om innovatieve projecten van de grond te krijgen. De samenwerking
Clean Capital tussen AEB, Havenbedrijf Amsterdam en Waternet is een voorbeeld hiervan.

Om 19:30 uur bent u van harte welkom voor het volgende programma:

- Introductie door Pepijn Verpaalen (stedenbouwkundig bureau URBANOS) over Volksvlijt 2056 en de circulaire haven.
- Dominique van Ratingen (Economic Board Amsterdam) vertelt hoe kennisinstellingen, overheden en bedrijven in de regio samenwerken aan de circulaire economie.
- Eveline Jonkhoff (gemeente Amsterdam) laat zien wat in Amsterdam de meest kansrijke waardenketens zijn van o.a. afval en vertelt over de relatie tussen Amsterdam en de haven.
- Eduard de Visser (Havenbedrijf Amsterdam) over de plannen voor de toekomst van de haven.

De avond wordt afgesloten met een aantal concrete voorbeelden:

- Wieteke Weenink van AEB Amsterdam neemt u mee in het verhaal over Urbanite(R): hoe uit bodemassen waardevolle grondstoffen worden teruggewonnen.
- Andre Struker van Waternet sluit de avond af met een biocomposietbak tafel en bank van bermafval en waterplanten.

Aanmelden kan via pepijn@urbanos.nl

Meer activiteiten

Ook op woensdag 15 en donderdag 16 juni organiseert de OBA Oosterdok activiteiten die in het teken staan van de circulaire haven. Op 15 juni 2016 kunnen kinderen plastic vissen in de grachten vanaf de Plastic Whale. Donderdagavond 16 juni staat Amsterdam Fossielvrij in de OBA spotlights

Op de site van http://www.volksvlijt.amsterdam.nl staat alle informatie en het up-to-date programma.