Is uw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert?


Is uw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert?

03 juni 2016
Op maandag 6 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Ontvangt u dit controlebericht? Dan is uw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert.

Hoe stel ik mijn mobiel in?

NL-Alert is standaard ingesteld op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet u dit zelf doen. Maandag 6 juni kunt u zien of u het controlebericht van NL-Alert ontvangt. Is dit niet het geval? Ga dan naar www.nl-alert.nl en stel
uw mobiel in.

Waarom NL-Alert?

Bij een noodsituatie in uw omgeving wilt u graag weten wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert. Als bij u in de buurt een ramp gebeurt, dan ontvangt u een tekstbericht op uw mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen.

Hoe werkt NL-Alert?

De overheid zendt een tekstbericht uit naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele telefoons via de zendmasten van alle providers.

U ontvangt hierdoor NL-Alert ook als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Uw naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Kijk op de website van NL-Alert.