Leden stemmen in met het sociaal statuut Zorg van de Zaak


Leden stemmen in met het sociaal statuut Zorg van de Zaak

Geplaatst op 03 juni 2016
De leden van De Unie hebben in meerderheid ingestemd met het sociaal statuut voor Zorg van de Zaak. Ook de collectieve salarisverhoging en de intentie om tot een cao te komen, is door een meerderheid van de leden geaccepteerd.

Mening van de leden

Hoewel een meerderheid van de leden de salarisverhoging acceptabel vond, was er ook veel onvrede. De leden die hebben tegengestemd waren over het algemeen ontevreden met de structurele salarisverhoging. Ik heb Zorg van de Zaak erop gewezen, dat de medewerkers met een bovenschalig salaris zich
ook geconfronteerd zien met stijgende kosten. In de komende cao-onderhandelingen wil ik namens De Unie bespreken of- en hoe wij deze medewerkers tegemoet kunnen komen.

Cao

De Unie kan nu beginnen met de cao-onderhandelingen. Ik heb jouw werkgever gevraagd om data voor te stellen voor dit overleg. Een aandachtspunt bij de onderhandelingen is dat een deel van de medewerkers op grond van de Wet Overgang Onderneming, nog recht hebben op hun oude arbeidsvoorwaarden.
Deze medewerkers mogen wij in de nieuwe cao niet te kort doen. Ook moet er een manier gevonden worden om de arbeidsvoorwaarden van de GIMD-medewerkers in te passen in de cao. De cao-onderhandelingen gaan de komende maanden een forse inspanning en tijdsbesteding vragen. Als je hierbij betrokken
wilt zijn, dan kun je hierover contact met de belangenbehartiger, Inge de Vries, opnemen.

Informatie

Sectoren: Finance
Geplaatst in: Actueel Nieuws