Ledenbijeenkomsten over sociaal plan Menzis


Ledenbijeenkomsten over sociaal plan Menzis

Geplaatst op 03 juni 2016
De Unie heeft weer overleg gehad met Menzis over een nieuw sociaal plan. De onderhandelingen gaan traag. Hoewel partijen serieus proberen tot een vergelijk te komen, zitten de uitgangspunten nog erg ver uit elkaar.

De Unie heeft als uitgangspunt, dat het sociaal plan bij Menzis niet goedkoper hoeft te zijn dan het sociaal plan bij andere zorgverzekeraars. Menzis vindt dit vooralsnog geen valide argument. De beeindigingsvergoeding in het voorstel van Menzis is veel lager dan wat andere zorgverzekeraars
betalen in vergelijkbare omstandigheden.

Een tweede uitgangspunt van De Unie is dat wij vinden dat Menzis zich structureel moet inspannen om de arbeidsmarktwaarde van de medewerkers te verhogen. In het huidige sociaal plan wordt hiermee gestart op het moment dat je boventallig wordt. De Unie stelt voor om de inspanningen veel eerder
te beginnen. Menzis maakt hier wel een beweging in, maar de vraag is, of dit wel voldoende is.

De Unie vindt de mening van de leden belangrijk. Wij willen graag met jou in overleg om te bepalen welke voorwaarden De Unie in het volgende overleg stelt.

Ledenbijeenkomsten

De Unie organiseert (samen met de andere vakorganisaties) ledenbijeenkomsten waarin je mee kunt beslissen over hoe wij de onderhandelingen verder voortzetten.
De ledenbijeenkomsten zijn op:



* Maandag 13 juni 2016 in Wageningen: 17.00 - 18.00 uur, zaal 2
* Maandag 13 juni 2016 in Groningen: 17.00 - 18.00 uur, zaal 9 op de eerste verdieping
* Dinsdag 14 juni 2016 in Enschede: 17.00 uur - 18.00 uur, zaal 1

Heb je een collega die ook geinteresseerd is, dan kun je deze collega uiteraard uitnodigen om ook mee te komen praten. Je kunt je aanmelden door mij hier een bericht te sturen.

Vervolgoverleg

Het vervolgoverleg vindt plaats op 15 juni 2016. Mocht je vragen hebben over de onderhandelingen of je mening willen geven, kom dan naar een van de ledenbijeenkomsten. Je kunt ook hier contact met de belangenbehartiger, Inge de Vries, via 06 2522091.



Informatie

Sectoren: Finance
Geplaatst in: O-I Manufacturing