10 X Gerechtigheid - Protestantse Kerk Nederland


Inspiratiebron van Micha netwerk: Micha 6: 802 juni 2016

Micha Nederland lanceert Micha10: 10 actieweken voor gerechtigheid, met elke week een Challenge.

Pagina-inhoud

*Micha Nederland bestaat in 2016 tien jaar. Het Micha netwerk maakt zich sinds 2006 hard voor gerechtigheid. Micha laat zich daarbij inspireren door het antwoord van de profeet Micha, als mensen hem vragen: wat moeten wij doen om God te eren? Micha zegt: De Heer heeft jullie geleerd wat goed
is. En dat is wat Hij wil dat jullie doen. Hij wil niets anders dan dat jullie eerlijk en rechtvaardig leven en gewillig naar jullie Heer God luisteren...(Micha 6: 8)

Tien jaar Micha thema': nog steeds actueel

In de afgelopen tien jaar zijn mooie en inspirerende initiatieven ontstaan. Zo werd de Micha Cursus opgezet en werd er campagne gevoerd tegen belastingontwijking. Omdat deze thema's nog steeds actueel zijn, komt Micha Nederland vanaf 29 mei met tien actieweken.

Ludiek aan de slag met Micha thema

In elke actieweek staat een Micha thema centraal. Aan dit thema wordt een inspirerend verhaal van een ervaringsdeskundige en een Challenge verbonden. Het thema van de eerste week is `In je wijk.' Hierin worden deelnemers opgeroepen om na te denken over de plek die zij innemen in hun omgeving.
Met de Challenge gaan zij vervolgens op ludieke wijze aan de slag om verschil te maken in de buurt.

Micha: wereldwijd netwerk van kerken

Het wereldwijde Micha netwerk wordt gevormd door 582 kerken en organisaties in 84 landen. Vanuit Micha 6:8 komen zij samen op tegen onrecht, dichtbij en veraf. In Nederland is het netwerk actief met onder andere de Micha Cursus, een praktische cursus over goed en recht doen. Andere onderdelen
zijn Micha Young voor tieners en de jaarlijkse Micha Zondag. Micha Nederland wil op deze manier christenen oproepen praktisch vorm te geven aan gerechtigheid in de eigen omgeving.

>Kijk op www.michanederland.nl en doe mee!