Ministerraad van 3 juni 2016


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 03/06/2016

De ministerraad vergaderde op vrijdag 3 juni 2016 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:


* Inzet van Belgische militair voor NAVO-operatie Active Fence in Turkije

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput akkoord met de operationele inzet van een Belgische militair aan de NAVO-operatie Active Fence in Turkije.

* Recht op vertolking en vertaling in strafzaken

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens een voorontwerp van wet goed over de rechten op vertolking en vertaling in strafzaken.

* Rechten van personen die worden verhoord

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Justitie Koen Geens een voorontwerp van wet goed over de rechten van personen die worden verhoord.

* Hernieuwing van de leden van de Federale Politieraad

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Justitie Koen Geens een ontwerp van koninklijk besluit goed over de hernieuwing van de leden van de Federale Politieraad.

* Regie der Gebouwen: huren van een gebouw in Nijvel om de diensten van de FOD Financien samen te voegen

De ministerraad gaat op voorstel van minister belast met Regie der Gebouwen Jan Jambon akkoord met de huur, met eerste inrichtingswerken, van een gebouw in de Industriestraat 22 in Nijvel voor de FOD Financien.

* Wijziging van de rechtsbeschermingswet over overheidsopdrachten

De ministerraad keurt op voorstel van eerste minister Charles Michel een voorontwerp van wet goed dat de bepalingen van de rechtsbeschermingswet aanpast over overheidsopdrachten en opdrachten voor werken, leveringen en diensten.

* Technische aanpassingen over tijdskrediet in de pensioenreglementering voor werknemers

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine een voorontwerp van wet goed en neemt akte van het ontwerp van koninklijk besluit over de technische aanpassingen van het tijdskrediet aan de pensioenreglementering van werknemers.

* Tijdelijk verblijfsdocument tijdens reflectieperiode voor slachtoffers van mensenhandel

De ministerraad keurt op voorstel van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken een voorontwerp van wet goed waarin het bevel om het grondgebied te verlaten, vervangen wordt door een tijdelijk verblijfsdocument in de procedure voor de slachtoffers van mensenhandel.

* Verschillende bepalingen over consumentenkrediet en hypothecair krediet

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Economie en Consumenten Kris Peeters en minister van Financien Johan Van Overtveldt een ontwerp van koninklijk besluit goed over de kosten, de percentages, de duur en de terugbetalingsmodaliteiten van kredietovereenkomsten, onderworpen aan
boek VII van het Wetboek van economisch recht.

* Onderhandelingsmandaat voor het samenwerkingsakkoord over de verdeling van de Belgische klimaat- en energiedoelstellingen 2013-2020

De ministerraad geeft mandaat aan minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling Marie Christine Marghem om met de gewestelijke bevoegde ministers te onderhandelen over het samenwerkingsakkoord tussen de Federale Staat en de drie Gewesten voor de verdeling van de Belgische
klimaat- en energiedoelstellingen 2013-2020.

* Overheidsopdracht voor Defensie over een punctuele aankoop van nachtoptiek zeer lange dracht

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput de opstart van een overheidsopdracht goed voor een punctuele aankoop van nachtoptiek zeer lange dracht van het type "clip-on" via het NATO Support and Procurement Agency (NSPA).

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden