Wat kunnen wij leren van The Wire?

03jun2016

13.30 - 16.30

Wat kunnen wij leren van The Wire?

Seminar en boekpresentatie

03jun2016 13.30 - 16.30

Evenement

Wat kunnen wij leren van The Wire als we kijken naar een grote stad als Amsterdam? Deze vraag staat centraal tijdens de Open UvA-middag op vrijdag 3 juni 2016.

De middag begint om 14.00 met een seminar. Zes wetenschappers en professionals geven minicolleges waarin ze de Amerikaanse serie en de Nederlandse praktijk vanuit hun eigen discipline analyseren. Dit zijn achtereenvolgens: Rob van Es, Willem Nijkerk, Gloria Wekker, Imrat Verhoeven, Robert Chesal en Wouter Pocornie. Juliska van Rossum presenteert de middag.

Boekpresentatie: De Stad als Organisatie. Lessen uit The Wire

Aansluitend wordt het boek De Stad als Organisatie. Lessen uit The Wire gepresenteerd. Het boek gaat over grootstedelijke uitdagingen, zoals we die zien in The Wire en ook in Nederland. Hoe ziet de leefbare stad eruit en hoe realiseren we die? Het boek bevat in totaal 22 bijdragen van specialisten, waaronder juristen, antropologen, filosofen, politicologen en journalisten, met inbegrip van de zes sprekers van deze middag.

Napraten

Vanaf 16.30 is er gelegenheid om met elkaar en met de auteurs na te praten. Tevens is er een stand met informatie voor docenten en voor studenten want het boek (te koop voor 38,50 euro) biedt ideaal studiemateriaal. Volgend studiejaar is er dan ook een nieuw open UvA college over The Wire met een eigen website www.amsterdamonthewire.com

Deelnemen

Deelname is gratis, maar registreren is verplicht via onderstaande link.

Registeren

Locatie: Gebouw C, Zaal C1.04

* Roeterseilandcampus - gebouw B/C/D (ingang B/C)

Nieuwe Achtergracht 166 | 1018 WV Amsterdam

Gepubliceerd door Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen