TT icoon Jaap Timmer herenigd met de motor van zijn vader

vrijdag 3 juni 2016 15:09 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Catawiki.nl

Vandaag is Jaap Timmer (Mister TT) voor even herenigd met de motor van zijn vader, oud motorcoureur Geert Timmer. De man waarnaar de beroemde bocht op het TT-circuit in Assen is genoemd.

Het gaat om een replica van de 250cc-machine waarop Geert Timmer in 1932 Nederlands kampioen werd tijdens de TT-races. In 1933 werd deze replica in Londen gebouwd, die Timmer kreeg als vertgenwoordiger van het merk New Imperial Grand Prix. Tijdens de tweede wereldoorlog kocht een familie uit Zwolle de motor bij het bedrijf van Geert. Daar heeft de motor altijd in de schuur gestaan.

Jaap Timmer heeft lang naar de motor van zijn vader gezocht, maar nooit gevonden. Dat lukte John Searle, veilingmeester bij online veilinghuis Catawiki echter wel. Hij verraste Jaap Timmer met de (tijdelijke) hereniging. Searle heeft de motor prive aangekocht, een zoektocht die zeven jaar in beslag nam. ,,Hier ben ik stil van", zei Timmer. ,,Dat je die hebt gevonden. Dat is mij nooit gelukt."

TT veiling

De Dutch TT races worden dit jaar voor de 86e keer gereden. De TT races en ook het TT Festival dat plaatsvindt voorafgaande aan de races, kennen dan ook een lange, maar vooral ook rijke historie. En in de afgelopen 80 jaar zijn er veel unieke items meegenomen door bezoekers, bewaard door verzamelaars of gewoon in Assen achtergebleven. Het TT Festival is samen met Catawiki op zoek naar deze bijzondere items om te veilen tijdens een speciale TT veiling die start op 17 juni. Een deel van de opbrengst zal worden gedoneerd aan het TT museum, waar Jaap Timmer 'chairman of the board' is.

Meer informatie over de veiling: http://www.catawiki.nl/stories/173-catawiki-tt-festival-veilingen-2016-23-05-2016

*

*

*

*