Jaardocument Jeroen Bosch Ziekenhuis 2015

vrijdag 3 juni 2016

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft zijn jaardocument over 2015 op internet gepubliceerd. Het ziekenhuis staat er goed voor: het JBZ kent een hoge patient- en medewerkertevredenheid. Het ziekenhuis heeft een financieel gezonde positie. Het heeft de jaarrekening afgesloten met een positief resultaat van 13,6 miljoen euro. Het volledige jaardocument 2015 plus de jaarrekening is terug te vinden op pagina: http://www.jbz.nl/Publicaties/102114/Beleid-Jaardocumenten

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis werkt continu aan verbetering van de zorg. In 2015 lopen er twee belangrijke verbeterprogramma's die met elkaar verweven zijn: Digitaal Werken en de JCI-accreditatie. Beide programma's zullen de kwaliteit en veiligheid van de zorg naar een hoger niveau tillen. In 2015 is de ontwikkelkracht van het JBZ met name daarop gericht geweest. Het doel: een succesvolle `go live' van een nieuw Elektronisch Patienten Dossier (EPD) op 24 juni 2016 en het behalen van de JCI-accreditatie later dit jaar.

In 2015 werden ook op bestuurlijk vlak stappen gezet, met de start van de Bossche Specialisten Cooeperatie (BSC). Zowel de vrijgevestigde als niet-vrijgevestigde medisch specialisten zijn nu gezamenlijk gesprekspartner van de Raad van Bestuur. Het gesprek over kwaliteit en budget tussen medisch specialisten en het bestuur vindt daardoor meer dan ooit aan een tafel plaats.

Het ziekenhuis heeft een financieel gezonde positie. Het heeft de jaarrekening afgesloten met een positief resultaat van 13,6 miljoen euro. Hierdoor is het eigen vermogen toegenomen tot een bedrag van 97 miljoen euro. De solvabiliteit steeg ook, van 16,1 procent in 2014 naar 18,2 procent vorig jaar. De doelstelling van het ziekenhuis is om in 2018 20 procent solvabiliteit te realiseren.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis richten we ons op het bieden van voortreffelijke zorg. Zorg die veilig en gastvrij is en waarin een open dialoog mogelijk is tussen zorgverlener en patient. Zorg die gegeven wordt in een stimulerende omgeving waarin continu wordt gestreefd naar verbetering en kennisoverdracht. Bijvoorbeeld door onderzoek, samenwerking met andere zorgpartners en bedrijven en door het opleiden van jonge medische en andere professionals. Zorg waarbij gewerkt wordt vanuit een kerngedachte: Aandacht maakt 't beter.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis uit 's-Hertogenbosch is een groot STZ-ziekenhuis met ruim 760 bedden en zo'n 4.000 medewerkers. De 260 medisch specialisten binnen het JBZ zijn georganiseerd in de Bossche Specialisten Cooeperatie (BSC). Het JBZ verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio 's-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Bijzondere aandachtsgebieden zijn minimaal invasieve (robot)chirurgie en ketenzorg.