Gemeente Leiden: Stappenteller voor leerlingen Lorentz school

vrijdag, 3 juni 2016

De Lorentz school in Leiden won met het idee `Ga voor goud' de tweede JOGG-Leiden Challenge. De JOGG-Leiden Challenge is een wedstrijd waarbij leerlingen worden uitgedaagd ideeen om gezonder te eten en meer te bewegen te ontwikkelen en vorm te geven binnen school. `Ga voor goud' houdt in dat leerlingen een stappenteller krijgen om het aantal stappen wat zij per dag zetten bij te houden.

Het idee `Ga voor goud' start maandag 6 juni en is een actie om de leerlingen van de vier groepen 8 van de Lorentz school te stimuleren meer te bewegen. Daarom krijgen alle leerlingen uit deze groepen een stappenteller. Deze stappenteller gaan zij, thuis en op school bij zich houden. Elke ochtend worden de stappentellers afgelezen door twee speciale `actieleiders' uit de klas en op een groot bord bij de foto's van de leerlingen genoteerd. Zo kan iedereen zien hoeveel stappen hij of zij zet. Donderdag eind van de dag worden alle stappen van de klas opgeteld. De klas met de meeste stappen is de winnaar van de wedstrijd!

De JOGG-Leiden Challenge bestaat uit drie onderdelen: een voorbereidende gastles, drie masterclasses en de pitch wedstrijd. Tijdens de Challenge hebben leerlingen uit groep 8 van 15 verschillende scholen een idee bedacht om leeftijdsgenoten te motiveren om gezonder te eten en voldoende te bewegen.

PABO Sportklas van de Hoge School Leiden organiseert de JOGG-Leiden Challenge in opdracht van JOGG-Leiden en in samenwerking met de drie lokale partners: de gemeente Leiden, GGD Hollands Midden en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. De ideeen van de jongeren uit de Pitch worden, waar mogelijk, uitgevoerd in de toekomstige activiteiten van JOGG- Leiden.

Volg de JOGG-Leiden Challenge op Facebook www.facebook.com/joggleiden