Nieuw hoofd Relatiebeheer en filantropie

Persbericht

Nieuw hoofd Relatiebeheer en filantropie

vrijdag 3 juni 2016

Minke van Hooff (39), voorheen werkzaam bij de Vereniging Rembrandt, wordt per 1 juli het nieuwe hoofd Relatiebeheer en filantropie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Museum Boijmans Van Beuningen is verheugd zijn nieuwe hoofd Relatiebeheer en filantropie aan te kondigen. Minke van Hooff (Delft, 1 augustus 1976) werkte na haar studie communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen 11 jaar bij een reclamebureau als merk- en marketingstrateeg. Daarna werkte ze met dezelfde passie en deskundigheid voor de Vereniging Rembrandt. Van Hooff was daar als marketeer verantwoordelijk voor ledenwerving en -behoud. In die functie verdubbelde ze het bedrag dat de vereniging beschikbaar stelde voor kunstaankopen en onderzoek door Nederlandse musea.

Na vijf jaar vindt Van Hooff het tijd voor een volgende stap, naar Museum Boijmans Van Beuningen. `Ik verheug mij erop om aan de slag te gaan bij dit unieke museum. Vanwege de fantastische collectie, bijeengebracht en mogelijk gemaakt door betrokken en bevlogen particulieren en bedrijven, en omdat het museum in de stad staat waar ik al sinds 1995 woon.' Van Hooff zal zich inzetten om de collectie kostbare kunstwerken met steun van particulieren en bedrijven zo goed mogelijk te bewaren en toegankelijk te maken om door te geven aan volgende generaties.

Volgens museumdirecteur Sjarel Ex brengt Minke van Hooff veel ervaring mee in het voor Nederland nog betrekkelijk nieuwe vak, filantropie. `Minke is gezegend met de goede combinatie van opleiding en eigenschappen om van relatiebeheer een succes te maken.'

De afdeling Relatiebeheer en filantropie is opgericht door Deirdre Carasso. Zij nam vorige maand afscheid van Museum Boijmans Van Beuningen om directeur van Stedelijk Museum Schiedam te worden.