Natuurexcursie 4 juni 's middags in de Afferdense en Deestse Waarden | Rijkswaterstaat

Natuurexcursie 4 juni 's middags in de Afferdense en Deestse Waarden

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 26 mei 2016- Laatste update: 26 mei 2016 17:26 uur

De herinrichting van de Afferdense en Deestse Waarden is nu ruim een jaar aan de gang. De natuur verandert zichtbaar.

De bomenkap en afgravingen zijn in dit stadium beeldbepalend, maar met de komst van de lente - en dus nieuw leven- zien we echter al hoe veerkrachtig de natuur is. Vanaf het centrale plein aan de Waalbandijk 65 in Afferden gaan IVN-gidsen het gebied in en nemen de bezoekers mee langs de bijzondere flora en vertellen meer over de natuurpracht die straks ontstaat als Rijkswaterstaat klaar is. Zandwinner Dekker, aannemer Boskalis en Staatsbosbeheer geven een toelichting op het gebied en de werkzaamheden en geven demonstaties. En er worden rondleidingen rond de zandzuiger verzorgd.

Programma

* Datum: zaterdag 4 juni

* Tijdstip: vrije inloop van 13.00 tot 17.00 uur

* Expeditie: iedere 45 minuten vertrekt een expeditie te voet

* Locatie: startpunt en doe-activiteiten vindt u aan de Waalbandijk 65 in Afferden

* Deelname: gratis

* Aanmelden: is niet nodig

Activiteiten

Te voet gaan deelnemers het gebied in rondom de schoorsteen van de voormalige steenfabriek Turkswaard en nemen een kijkje bij dit beeldbepalende cultuurhistorisch object. De gidsen verrassen met weetjes en verhalen over deze schoorsteen. Ook zijn tijdens de wandeling de grote fotoschilderijen van de hobby-fotografen te zien. Door hun lens legden zij de afgelopen maanden het werk van Rijkswaterstaat vast. Op het centrale plein aan de Waalbandijk 65 geven Rijkswaterstaat, zandwinner Dekker, aannemer Boskalis en Staatsbosbeheer toelichting op het gebied en de werkzaamheden. De aannemer zal de hele middag rondleidingen rondom de zandzuiger geven en demonstraties verzorgen. Ook worden op dit plein voor kinderen allerlei doe-activiteiten georganiseerd en is er koffie, thee of limonade.

Rijkswaterstaat richt de Afferdense en Deestse Waarden opnieuw in. De Waal en de natuur krijgen hier meer ruimte. Het resultaat is een verbeterde waterveiligheid en aantrekkelijke leefomgeving voor mens, dier en plant.