Dag Ruimte voor Kennis valt in goede aarde - Waterschap Vallei en Ve..


Zo'n 750 dijkwachters, medewerkers en bestuursleden van Waterschap Vallei en Veluwe en Waterschap Drents Overijsselse Delta waren dinsdag 31 mei en woensdag 1 juni te gast bij de speciaal voor hen georganiseerde dag Ruimte voor Kennis 2016. De meningen waren naderhand onverdeeld enthousiast.
Twee zeer geslaagde dagen met zeer geinteresseerde deelnemers.

De dagen vonden plaats om medewerkers uitgebreid(er) kennis te laten maken met (andere) werkvelden van het waterschap. Zo kwamen mensen meer te weten over onder meer de werking van gemalen en de aanleg van de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld.

Vanuit de haven van Hattem gingen per dag drie groepen met schip en huifkar op bezoek bij het project hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. Aan boord van het schip werden twee workshops gegeven over faalmechanismen van dijken en toetsing van dijken, hoogwaterbeschermingsprogramma en Ruimte voor de
Rivier.

In de huifkar kregen de mensen een rondleiding van medewerkers van de aannemerscombinatie IJsselweide. Gids en medewerker hoogwatergeul Jos Melenhorst verzorgde tenslotte in gemaal Veluwe een presentatie.