Politie komt met het Mobile Media Lab naar Werkendam


Politie komt met het Mobile Media Lab naar Werkendam

Laatste update:
06-06-2016 | 16:51

Werkendam - Op woensdag 8 juni 2016 staat het Mobile Media Lab van de politie in Werkendam. Met deze testtruck, een vrachtwagen ingericht als mobiele onderzoeksruimte, rijdt de politie door Nederland om onderzoek te doen naar de ervaringen van burgers met de digitale dienstverlening van de
politie. Denk hierbij aan de website www.politie.nl, de politie App, folders of social media accounts (Facebook, Twitter, Instagram). Ook zijn we benieuwd wat u van onze meldmogelijkheid via WhatsApp (06-12207006) vindt.

De politie rijdt met de testtruck door Nederland om onderzoek te doen naar de mening van burgers over de digitale dienstverlening van de politie: wat vindt u van het gebruik van social media door de politie, de kwaliteit van de internetaangifte, de informatie in de politie App etcetera? De
burgerpanels in de truck leveren input op voor het verbeteren de (digitale) dienstverlening van de politie. Onderzoeken richten zich voornamelijk op de bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van verschillende digitale kanalen.

In gesprek over de politie op Facebook, Twitter en de pilot met WhatsApp

In Werkendam willen de wijkagenten met buurtbewoners in gesprek over nut en noodzaak van het gebruik van bijvoorbeeld Facebook en Twitter door de politie. Ook is de politie benieuwd wat uw ervaringen zijn met WhatsApp. De politie in uw woonomgeving houdt sinds vrijdag 18 maart 2016 een pilot.
Sinds die dag kunt u via WhatsApp een melding doen (eventueel voorzien van een foto) van bijvoorbeeld overlast of een aanrijding materieel. Ook kunt u via WhatsApp doorgeven dat u zich zorgen maakt over bijvoorbeeld een bejaarde buurman. Bovendien kunt u via WhatsApp aangeven dat u een
afspraak wilt maken om aangifte te doen of om uw wijkagent te spreken. Spoedmeldingen kunnen niet via WhatsApp gemeld worden, u belt in dit geval uiteraard 112.

Alle inwoners van de gemeente Werkendam en uiteraard ook van de omliggende gemeenten zijn welkom om mee te werken aan het onderzoek. U bent van 14.00 uur tot 20.00 uur van harte welkom in het Mobile Media Lab. U vindt het lab op het plein voor de bibliotheek aan de Gedempte Haven in Werkendam.