UITVERKOCHT - De man achter Putin | Lezing door sociaal en politiek filosoof Evert van der Zweerde (Lezing) - Radboud Universiteit

maandag 6 juni 2016

Tijd 19:30 tot 21:15

Locatie LUX, Marienburg 38, Nijmegen

Organisator(s) Radboud Reflects

Spreker Sociaal en politiek filosoof Evert van der Zweerde

Beschrijving

Agendaitem_Putin

De lezing is uitverkocht. Deelname is niet meer mogelijk.

Wat drijft Vladimir Putin? Waar komt hij vandaan en wat heeft hem gevormd? Hoe belangrijk is "de man Putin"? En hoe machtig is hij eigenlijk?

De Russische president Putin is voor velen die ondoorgrondelijke man die zo nu en dan de confrontatie met het Westen opzoekt. Onder zijn leiding claimt Rusland zijn eigen plek op het wereldtoneel, met een beleid waarin de Russische wereld en Eurazie centraal staan. De inmenging in het conflict in Syrie, de annexatie van de Krim, een nationaal pro-gezin, anti-Westers en anti-homo - beleid, zijn slechts een paar voorbeelden van deze "eigen" weg.

Maar welke gedachten schuilen er achter Putins politiek? Als Russische staatsman zegt hij geinspireerd te zijn door de drie grote Russische denkers Vladimir Solovjov, Nikolaj Berdjajev en Ivan Il'jin. Is daar sprake van lippendienst of van werkelijke inspiratie?

Is er een intellectuele voedingsbodem voor Ruslands politiek?

Evert van der Zweerde vertelt over de man achter Putin en over het moderne Rusland. Programmamaker Dave Willems leidt het gesprek.

Deelname

De lezing is uitverkocht. Deelname is niet meer mogelijk.