07 juni 2016 Welkom op 9 juni bij de raadsvergadering (Debat en Besl..


Op donderdag 9 juni om 19.30 uur vergadert de gemeenteraad. Eerst is er `Het Debat' en aansluitend `Het Besluit'. Op de publieke tribune of via livestream kunt u er bij zijn.

Let op: in de digitale nieuwsbrief Neder-Betuwe stond dat de vergadering een uur eerder zou beginnen maar dat is gewijzigd in 19.30 uur.

Op de agenda staat onder meer:

* Onderzoek geloofsbrieven en toelating de heer E.P. Arends als raadslid. Dit is de invulling van de vacature die ontstond na vertrek op 14 april van de heer C. van Tuijl (SGP) uit de raad.
* Herbenoeming de heer C.H. van Woerkom als voorzitter van de Rekenkamercommissie Neder-Betuwe voor een periode van drie jaar.
* Rekenkamercommissieonderzoek naar het wegenbeheer Neder-Betuwe. Aan de raad wordt gevraagd om kennis te nemen van de conclusies en om de aanbevelingen op te volgen.
* Beschikbaar stellen van extra middelen ( EUR 59.950,--) aan Veilig Thuis zodat deze kan voldoen aan de kwaliteitseisen.
* Vaststelling begroting 2017 GGD Gelderland-Zuid.
* Vaststelling begroting 2017 Avri.
* Voorstel (ook dat van de andere gemeenteraden in Regio Rivierenland) om de heer J. Beenakker, burgemeester van Tiel, als kandidaat voor te dragen als voorzitter van Regio Rivierenland.
* Instelling commissie regionale samenwerking zodat de kansen die (boven)regionale samenwerking biedt, in de toekomst nog beter benut kunnen worden en de gelegenheid bieden om daarmee voldoende bestuurskrachtig te zijn. Dit voorstel komt voort uit de heidag van de raad van 16 februari 2016
waarop alle raadsleden het erover eens waren dat Neder-Betuwe over voldoende bestuurskracht beschikt om zelfstandig te blijven mits de handvatten voor de nodige versterking en betrokkenheid worden aangepakt.
* Instemming zienswijze voor de verdeling voorbereidingskosten en uitvoeringskosten voor het onderbrengen van het regionale Wmo-vervoer bij Regio Rivierenland, de zogenoemde Basismobiliteit.
* Vaststelling Verordeningen Maatschappelijke ondersteuning gemeente Neder-Betuwe 2016 en Jeugdhulp gemeente Neder-Betuwe 2016.
* Vaststelling Regionaal Programma Bedrijventerreinen Rivierenland met als doel om voldoende aanbod van de juiste kwaliteit te hebben, marktvraag leidend te maken en flexibiliteit te hebben om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.
* Instemmen met deelname college Neder-Betuwe in Stichting Logistieke Hotspot Rivierenland en overgaan tot het aankopen van certificaten. De raad is in de gelegenheid om aanvullende wensen en bedenkingen kenbaar te maken aan het college.
* Vaststelling beleid voor hergebruik van vrijkomende agrarische bedrijfsbebouwing (VAB).
* Vaststellen van diverse Jaarrekeningen 2015 en Begrotingen 2017 van gemeenschappelijke regelingen zoals Regionaal Archief Rivierenland, Omgevingsdienst Rivierenland, Industrieschap Medel, Presikhaaf, Regio Rivierenland.

Kijk voor de achterliggende stukken op: https://neder-betuwe.notubiz.nl/