CDA lost campagnebelofte in met nieuwe MKB-fondsen provincie

CDA lost campagnebelofte in met nieuwe MKB-fondsen provincie

De provincie richt fondsen op om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf te ondersteunen bij het doen van innovaties. De fondsen zullen zich richten op bedragen tot € 500.000. Grote ondernemers weten vaak goed de weg te vinden naar financiën om hun vernieuwingen verder te brengen, voor kleinere ondernemers is dat lastiger. Fondsen zijn niet altijd makkelijk te vinden en er is veel administratie nodig om een aanvraag te doen. Iets waar ondernemers niet op zitten te wachten, zij willen vooral doen waar ze goed in zijn: ondernemen en innoveren. Het CDA is dan ook erg blij dat de provincie met een duidelijke loketfunctie voor ondernemers zal gaan vervullen en zich daarmee als een dienstbare provincie opstelt. Nog geen twee weken geleden was dit onderdeel van een door het CDA ingediende motie.

Het CDA wil het MKB niet alleen vanwege hun grote economische belang ondersteunen, maar ook vanwege hun belang voor de lokale gemeenschap. “MKB- ers hebben hart voor hun zaak én voor hun omgeving: zij vormen het hart van een dorpsgemeenschap of wijk in een stad en maken activiteiten zoals Koningsdag en de intocht van Sinterklaas mede mogelijk, aldus woordvoerder Jitske Haagsma. “Zij verdienen onze steun om hun bedrijf toekomstbestendig te maken met innovaties. Het CDA dringt er dan ook bij de gedeputeerden op aan de fondsen zo snel mogelijk open te stellen, eerder dan het geplande eerste kwartaal van 2017.”

“In het debat hebben we complimenten gemaakt aan de gedeputeerden over de notitie over de MKB-fondsen, waarin goed is gekeken naar de behoeften en de leerpunten van eerdere of andere fondsen. Dit past bij de wat het CDA een dienstbare overheid noemt,” aldus Haagsma.