Energieke start voor Hansa Green Tour 2016


08 juni 2016 - Nieuwsartikel

De 7e editie van de jaarlijkse Hansa Green Tour is op 8 juni van start gegaan.

Meer dan 20 ondernemers rijden per elektrisch, hybride of groengas voertuig van Den Oever naar Bremen. Gedeputeerde Jack van der Hoek heeft bij de getijde energiecentrale van Tocardo het startschot gegeven voor het evenement.

De deelnemers hebben allemaal met elkaar gemeen dat zij zich actief inzetten op het gebied van duurzaamheid. De Hansa Green Tour wordt verreden met enkel elektrische, hybride en groengas voertuigen. De elektrische auto's worden voorzien van 100% groene stroom van de getijde energie centrale.
De deelnemer die de hele route weet te rijden met de kleinste CO2-voetafdruk of de grootste CO2-reductie per voertuig weet te realiseren, wordt de `Sustainable Mobility Hero' van het evenement.

De Hansa Green Tour 2016 draait om het promoten van duurzame technologie en hernieuwbare energie, om te leren van `best practises' en van de deelnemers onderling, maar vooral ook om elkaar te inspireren.

Broedplaats van innovatie en duurzaamheid

Gedeputeerde Jack van der Hoek: "De tour gaat langs tal van projecten waarvan de uitvoerders ooit het initiatief hebben genomen om duurzaamheid en innovatie op de kaart te zetten.
Soms met steun van de overheid, vaak op eigen gelegenheid! Samen met de provincie Fryslan en de gemeenten in de regio zet de provincie Noord-Holland zich in voor het realiseren van de duurzame ambities van De Nieuwe Afsluitdijk: een samenwerking tussen de centrale overheid, de provincies,
gemeenten en private partijen. De Afsluitdijk wordt gerenoveerd en versterkt. In de tussenliggende periode maken wij samen van de Afsluitdijk een broedplaats voor innovatie en duurzaamheid waarbij wij gebruik maken van energie uit water, zon en wind."

Inspireren tot duurzaamheid

Roel Swierenga, voorzitter en organisator van de Hansa Green Tour: "Met onze Hansa Green Tours rijden we al 5 jaar met elektrische- en groengas auto's door Noord-Europa om inspirerende duurzame initiatieven te bezoeken en te netwerken met Duitse en Deense partners. Met deze 7e editie gaan we
starten met diverse duurzame initiatieven op- en rondom de Afsluitdijk en dan door naar Leeuwarden, Ameland, Groningen en Emmen. Daarna gaan we Duitsland in met als eindbestemming de Mercedes-Benz fabriek in Bremen. Daar volgt een spectaculair programma met een nieuwe elektrische auto,
rondleiding door de indrukwekkende fabriek en plenaire discussie over de toekomst van mobiliteit."

De provincie Noord-Holland is sponsor van de Hansa Green Tour 2016

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel