Persuitnodiging lancering Teach Like a Champion 2.0

woensdag 25 mei 2016 11:54 Binnenland

Dit is een origineel bericht van CED Groep

Op woensdagmiddag 8 juni wordt in navolging van Teach Like a Champion het vervolg op deze onderwijsbestseller gelanceerd; Teach Like a Champion 2.0. Niemand minder dan de Amerikaanse auteur, Doug Lemov, verzorgt de inleiding om leraren in Nederland te inspireren. Teach Like a Champion biedt concrete technieken (voor de leraren voor de klas die veel opleveren, zo blijkt uit de praktijk; veel scholen gingen er met goed resultaat mee aan de slag. Teach Like a Champion 2.0 biedt maar liefst 62 technieken, nieuwe inzichten en verrijkingen.

Leraarschap als kunstwerk

Van vakmanschap naar kunstenaarschap..., dat is volgens Lemov de route die leraren afleggen als ze werk maken van de technieken die in Teach Like a Champion 2.0 gepresenteerd worden. Na het verschijnen van Teach Like a Champion is de auteur onvermoeibaar doorgegaan met zijn ontdekkingsreis langs vele klaslokalen van topleraren. Dit met het doel om hun sterk opbrengstgerichte gedrag en hun vaak briljante oplossingen voor alledaagse (onderwijs)problemen toegankelijk te maken voor alle leraren. In deze volledig vernieuwde versie van het boek komt een aantal nieuwe technieken aan bod en worden veel van de bestaande verfijnd en in een ruimere context geplaatst.

Wat het boek zo herkenbaar en tevens zo bijzonder leerzaam maakt, is het uitzonderlijke oog voor detail van de auteur. Tot op het niveau van de meest fijnzinnige interactie tussen leraar en leerling(en) wijst Lemov op essentiele kenmerken van prestatie bevorderend gedrag. En iedereen die het leest, kan er meteen mee aan de slag.

Conferentie Teach Like a Champion 2.0 op 8 juni

De lancering van Teach Like a Champion 2.0 vindt plaats tijdens de gelijknamige conferentie op woensdagmiddag 8 juni in het Isala Theater, Capelle a/d IJssel. Voor journalisten en onderwijsbloggers is er een persmoment met Doug Lemov tussen 17.30 - 18.00 uur.