Laatste druivenplant in de Wilde Wijngaard geplant


Geplaatst: 13-6-2016

In mei 2016 heeft Stichting Wijnbouw Lelystad een hectare druiven geplant in de Wilde Wijngaard aan de Elandweg in Lelystad. Op 11 juni heeft wethouder Elly van Wageningen de laatste plant geplant.

Op 11 juni heeft wethouder Elly van Wageningen de laatste plant geplant.

Streekwijn

De huidige wijngaard El Placer maakt al 15 jaar biologische wijn in Flevoland. De vraag naar biologisch geproduceerde streekwijn stijgt en daarom is deze uitbreiding van het wijnbouwgebied mooi nieuws. Net als bij El Placer werkt de Wilde Wijngaard zonder pesticiden of ander gif.

Schone wijnbouw

Een aantal enthousiaste deskundigen en een Raad van Advies hebben de Stichting Wijnbouw Lelystad opgericht. Deze stichting gebruikt de kennis van El Placer om het biologische wijnbouwareaal in Lelystad uit te breiden. Op een hectare biologische landbouwgrond van Praktijkonderzoek Plant &
Omgeving Wageningen wordt straks ook wetenschappelijk aangetoond dat schone wijnbouw mogelijk is.

Over 4 jaar zal de wijngaard haar eerste wijn produceren en daarmee de eerste inkomsten genereren. Om het project tot die tijd te steunen, is een crowdfunding-campagne opgezet. Op deze manier hoopt de stichting onder andere een beregenings-installatie te kunnen financieren.