Opnieuw lokale hoosbuien


13 juni 2016 De kans op hoosbuien zoals die de afgelopen weken zijn gevallen, met name in zuidoosten en zuidwesten van ons gebied, onder Eindhoven, blijft ook deze week voortduren.

Gisteren was Vught aan de beurt met een bui van 30 mm. Kortstondig heeft dat in Vught tot problemen geleid, zoals een viaduct van de N65 die even vol water heeft gestaan. Binnen twee uur had de brandweer het probleem al weer verholpen. De waterpeilen in de vijvers, waarin het schoonwaterriool
van Vught loost staan hoog, maar leidt niet tot problemen.

Ook Eindhoven heeft een korte maar hevige bui gehad. Het concert van Guus Meeuwis in het PSV-stadion moest even worden stilgelegd vanwege onweer. Die korte bui heeft overigens niet tot grote wateroverlast geleid.

Het waterniveau in de Dommel is enigszins verhoogd, maar heeft nog genoeg buffer voor een redelijk aantal lokale buien verspreid over de dagen.

Ook de komende dagen, tot en met vrijdag, blijft de kans op buien aanwezig. KNMI voorspelt zo'n 10 mm per dag. Maar lokaal kan dat dus meer zijn, zoals gisteren in Vught. Na vrijdag neemt de kans op buien af.