Gemeente blij met burgerinitiatieven


13 juni 2016
[IMG]

De afgelopen maanden heeft gemeente Tilburg tientallen nieuwe initiatieven ontvangen van burgers en ondernemers. Die leveren een waardevolle bijdrage aan de stad.

Voorbeelden van recente initiatieven zijn: Tilburgers die een grote discussiebijeenkomst (de Burgertop) organiseerden en buurtbewoners die een leeg gebouw willen gaan gebruiken voor zorg en welzijnsactiviteiten voor de wijk. Maar ook mensen die een nieuwe sportvoorziening willen, een moestuin
of groen in de wijk willen onderhouden of hulp vragen bij een culturele activiteit. Lees meer over initiatieven en participatie.

Wethouder burgerparticipatie Hans Kokke: "Er zijn veel Tilburgers die de stad beter willen maken. Dat stellen we zeer op prijs. Soms vragen ze hulp van de gemeente om hun idee werkelijkheid te maken. Samen bekijken we of en hoe we kunnen samenwerken. De bijdrage die de initiatiefnemers van de
gemeente Tilburg vragen is heel divers: ondersteuning bij contacten in het netwerk, geld, een locatie of gebruik van bij de gemeente aanwezige deskundigheid."