NIKWA-studie over stroom vergelijkingswebsites: Slechts kleine prijsverschillen

maandag 13 juni 2016 12:43 Economie

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

AMSTERDAM, June 13, 2016 /PRNewswire/ --

Wanneer je een zoektocht start naar een nieuwe stroomaanbieder en de prijzen zelf vergelijken wil, moet je beschikken over stale zenuwen en veel geduld. Of je maakt gebruik van een van de talrijke vergelijkingswebsites, maar de vraag is: Waarin onderscheiden ze zich? Het onafhankelijke Nederlands Instituut voor Kwaliteitstest (NIKWA) heeft zes vergelijkingswebsites op het gebied van stroom nauwkeurig onderzocht.

De belangrijkste vraag voor de consument luidt meestal als volgt: Hoe vind ik de gunstigste prijs? Zoals NIKWA al ondervonden heeft, speelt de keuze van de vergelijkingswebsite bij de zoektocht naar de gunstigste prijs geen grote rol. Na een uitvoerige test van acht verschillende stroomverbruiken voor acht verschillende plaatsen is gebleken dat de gunstigste prijzen van de vergelijkingswebsites erg dicht bij elkaar liggen.

Voorbeeld: een single man of vrouw in Amsterdam met een stroomverbruik van 1800 kwh kan precies 11,16 euro in een jaar besparen door te kiezen voor de gunstigste vergelijkingswebsite. Deze website biedt een prijs van 163,83 euro aan, het verschil bedraagt 6% ten opzichte van de duurste vergelijkingswebsite. Bij alle andere testscenario's zijn de besparingen nog lager uitgevallen.

Energievergelijken.nl testwinnaar in de totale studie

Verschillen zijn opgedoken op het gebied van de gebruiksvriendelijkheid van de websites. Energievergelijken.nl behaalde met een gedetailleerd prijsoverzicht en omvangrijke filteropties de beste resultaten in de categorie "transparantie". Gaslicht.com heeft een erg gebruiksvriendelijke vergelijkingswebsite en heeft daarmee ook de eerste plaats ingenomen in de categorie "navigatie".

Pricewise.nl heeft de beste klantenservice en de beste prijzen en is daarmee op de tweede plaats geeindigd in het totale resultaat. Easyswitch.nl is op de derde plaats geeindigd met een zeer goede score op het gebied van "prijs". Verdere informatie op http://www.kwaliteitstest.nl

Ulrike Laewen

NIKWA - Nederlands Instituut voor Kwaliteitstests B.V.

Keizersgracht 241/2

1016 EA Amsterdam

Telefoon: +31(0)20-261-3688

E-mail: laewen@nikwa.nl

NIKWA - Nederlands Instituut voor Kwaliteitstests B.V.

*

*

*

*