Huishoudelijke hulp verandert voorlopig niet


Huishoudelijke hulp verandert voorlopig niet

17 juni 2016
Oldambt voert de algemene voorziening voor huishoudelijke hulp niet per 1 juli 2016 in. Aanleiding is de uitspraak van de hoogste rechter over hoe de algemene voorziening er uit moet zien. Oldambt moet net als veel andere gemeenten de regels aanpassen. Dit lukt niet voor 1 juli.

Betrokken inwoners worden zo snel mogelijk persoonlijk geinformeerd over deze wijziging. Voor de meeste inwoners geldt dat de situatie blijft zoals die was.

Indicaties veranderen niet

De indicaties voor huishoudelijke hulp blijven doorlopen of worden verlengd als de einddatum voor 1 juli 2016 is. In alle gevallen blijft het aantal uren huishoudelijke hulp gelijk aan de huidige situatie. Inwoners die nu huishoudelijke hulp via een gecontracteerde organisatie hebben, houden
hun huidige hulp.

Persoonsgebonden budget

Inwoners met huishoudelijke hulp via een persoonsgebonden budget kunnen van dat budget gebruik blijven maken. Als dat niet lukt of als mensen willen overstappen naar zorg via een gecontracteerde aanbieder, kan dat ook.

Huishoudelijke hulp nodig?

Inwoners die de komende periode huishoudelijke hulp nodig hebben, kunnen dit melden via www.gemeente-oldambt.nl of via het telefoonnummer (0597) 48 20 00.

Tags:
persbericht