Gaat u deze zomer op reis in uw eigen fotoarchief?


17 juni 2016

Den Haag

Het Nationaal Archief presenteert vanaf 9 september de prachtige fototentoonstelling Onderweg - Met de fotograaf op reis. De fotografen nemen de bezoekers mee op reis, brengen de wonderen van de wereld in beeld en laten nieuwe en veranderende werelden door hun ogen ontdekken.

Uit de miljoenen foto's die het Nationaal Archief bewaart, is een selectie gemaakt van 235 originele afdrukken van bekende fotografen zoals Ed van der Elsken, Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, Eddy Posthuma de Boer en Dolf Toussaint en minder bekende fotografen uit de afgelopen 125 jaar.

Deze keer is er in de tentoonstelling ook ruimte voor uw foto's. Foto's van deelnemers aan #terugkijken worden namelijk op een bijzondere manier geprojecteerd op een photowall in de entree van de tentoonstelling.

Hoe werkt #terugkijken?

Gedurende 6 weken kunt u aan de hand van 3 verschillende thema's #terugkijken in uw eigen fotocollectie. En kunt u uw mooiste foto's inzenden en online delen. Meedoen is gratis en alle ingezonden foto's die aan de voorwaarden voldoen, komen in de tentoonstelling terecht. Zodat het Nationaal
Archief meteen een prachtig overzicht krijgt van hoe wij als Nederlanders door de jaren heen de rest van de wereld hebben gezien en vastgelegd.

Kijk voor meer informatie op elsekramer.nl/nationaal-archief-terugkijken, schrijf in, kijk terug in uw archief en deel uw mooiste reisfoto's met de rest van de wereld. En van 9 september 2016 tot en met 8 januari 2017 kunt u uw eigen foto's en die van anderen bewonderen in het Nationaal
Archief in Den Haag. Zie ook het #terugkijken evenement op Facebook.