Lidl investeert in snellaadpalen

17 juni 2016

Supermarktketen en DGBC Participant Lidl plaatst in 2016 tien snellaadpalen bij diverse nieuwe vestigingen verdeeld over het land. Uit onderzoek blijkt dat de zogenoemde `superchargers' aantrekkelijk zijn om te gebruiken tijdens het bezoek aan de supermarkt. Binnen 20 minuten wordt de auto tijdens het supermarktbezoek nagenoeg volledig - en gratis - opgeladen.

Tijd en geld besparen

De snelladers, die Lidl aan haar klanten aanbiedt staan inmiddels al bij vier winkels en het komende jaar wordt dit uitgebreid naar tien winkels. `'Elektrisch rijden neemt in Nederland snel toe. Door te investeren in deze toekomstbestendige service kunnen onze klanten tijdens het laden meteen boodschappen doen. Dat is efficient en past dus uitstekend bij onze bedrijfsvoering. Bovendien trekt dit ook weer nieuwe klanten die kennis maken met onze formule en zo tijd en geld besparen''. Aldus Christine Braun van Lidl Nederland.

Onderzoek

Om de aantrekkingskracht van snellaadpalen bij filialen te toetsen heeft Lidl recent kwantitatief onderzoek* laten uitvoeren onder gebruikers van elektrische auto's. Van de ondervraagden geeft 76% aan waarschijnlijk gebruik te zullen maken van de snelladers. Voor de helft van de klanten en de niet-klanten van Lidl zijn de laders zelfs een reden om vaker boodschappen bij Lidl te doen. Gebruikers van elektrische auto's geven aan dat de belangrijkste reden om gebruik te maken van het elektrisch tanken is dat men geld en tijd bespaart door tijdens het tanken boodschappen te doen.

Elektrisch rijden

Lidl is voor het plaatsen van de laadpalen een samenwerking aangegaan met ABB, de marktleider op het gebied van energie- en automatiseringstechnologie. Daan Nap van ABB, "Elektrisch vervoer is schoon en goedkoop. Niet voor niets rijden steeds meer mensen elektrisch. Het aantal elektrische auto's is in Nederland de afgelopen twee jaar zeer snel gestegen. Oplaadpunten die snel laden en op een aantrekkelijke locatie staan, zijn er echter nog niet in overvloed. Daarom zijn wij zeer content met deze stap van Lidl''.

Duurzaamheid bij Lidl

Gratis elektrisch tanken en ondertussen boodschappen doen is onderdeel van de duurzaamheids- strategie van Lidl Nederland. De snelladers worden alleen bij vestigingen geplaatst waar zonnepanelen de grootste toevoer van stroom leveren. Lidl investeert continu in duurzaamheid. Zo maakt de onderneming uitsluitend gebruik van groene stroom en heeft Lidl inmiddels 12.500 zonnepanelen op haar daken staan. Dit jaar worden nog eens 4.000 panelen op het hypermoderne distributiecentrum in Waddinxveen geplaatst. In 2016 investeert Lidl zo'n 6 miljoen euro in energiezuinige maatregelen.