Minister Jet Bussemaker opent Opera Europa conferentie

Amsterdam, 17 juni 2016

Persbericht

Minister Jet Bussemaker opent Opera Europa conferentie

Internationale conferentie vindt plaats bij De Nationale Opera Thema is 'Theatre of the World'

Ruim 400 deelnemers uit 35 landen

Donderdagmiddag 16 juni opende Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, officieel de Opera Europa Conferentie. De driedaagse conferentie vindt voor het eerst plaats in Amsterdam. De conferentie vindt plaats van 16 t/m 18 juni 2016 en heeft als thema 'Theatre of the World'.

Theatre of the World

De driedaagse conferentie gaat over de toekomst van opera en heeft als thema 'Theatre of the World'. Het thema verwijst naar het nieuwe werk van Louis Andriessen, een coproductie van De Nationale Opera en Holland Festival, dat tijdens de conferentie te zien is in Koninklijk Theater Carré. Gedurende drie dagen zullen de ruim 400 deelnemers programma's bijwonen over de toekomst van opera op het gebied van artistiek management, techniek, marketing, fondsenwerving en educatie. Minister Jet Bussemaker gaf aan deze conferentie belangrijk te vinden voor de toekomst van de opera want zoals ze in haar speech benadrukte: 'Opera is, in all respects, a vital tool and a barometer of our social civilization'.

Opera Europa

De conferentie wordt georganiseerd door Opera Europa, de professionele organisatie die operahuizen en festivals met elkaar verbindt. De organisatie biedt informatie en organiseert minstens twee keer per jaar een conferentie om de kennis en de contacten tussen operahuizen en festivals in Europa te vergroten.